Mimo Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Witam. nie mogę sobie poradzić z ustawieniem łownego okna w viewporcie aby miało domyślnie orientację pionową, np 1000x1200. Próbowałem robić za pomocą safe frames, ale zmianiają się tylko te wenętrzne, główny rozmiar się nie zmienia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 nie wiem czy o to chodzi ale idziesz pod F10 i tam ustawiasz wymiary renderu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mimo Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 Nie, próbowałem tego. Chodzi o to, że jak włączysz frame safe obszar roboczy przybiera rozmiar przez ciebie zdefiniowany. Są trzy ramki, dwie środkowe potrafię zmienić, ale najważniejsza jest ta pierwsza, główna. I tej nie wiem gdzie się zmienia. To jest pomocne np już przy ustawianu kamery, że render wygodzi pionowy 9 w moim przypadku taki ma być ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 shift+f wlanaczasz i wylanczasz safe frame kiedy ci potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mimo Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2010 Ok, to inaczej. Jak zrobić, aby obraz z kamery (statyczny) był w orientacji pionowej. Bo w chwili obecnej gdy przekręcę kamerę to obraz mam bokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 No to dokladnie to co ci Lukasz pisał, ustawiasz rozdzielczosc w render setup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mimo Napisano 11 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2010 Działa koledzy, wielkie THX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi