Napisano 10 Sierpień 201014 l Witam. nie mogę sobie poradzić z ustawieniem łownego okna w viewporcie aby miało domyślnie orientację pionową, np 1000x1200. Próbowałem robić za pomocą safe frames, ale zmianiają się tylko te wenętrzne, główny rozmiar się nie zmienia. Pozdrawiam.
Napisano 10 Sierpień 201014 l nie wiem czy o to chodzi ale idziesz pod F10 i tam ustawiasz wymiary renderu
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor Nie, próbowałem tego. Chodzi o to, że jak włączysz frame safe obszar roboczy przybiera rozmiar przez ciebie zdefiniowany. Są trzy ramki, dwie środkowe potrafię zmienić, ale najważniejsza jest ta pierwsza, główna. I tej nie wiem gdzie się zmienia. To jest pomocne np już przy ustawianu kamery, że render wygodzi pionowy 9 w moim przypadku taki ma być )
Napisano 11 Sierpień 201014 l Autor Ok, to inaczej. Jak zrobić, aby obraz z kamery (statyczny) był w orientacji pionowej. Bo w chwili obecnej gdy przekręcę kamerę to obraz mam bokiem.
Napisano 11 Sierpień 201014 l No to dokladnie to co ci Lukasz pisał, ustawiasz rozdzielczosc w render setup.