Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, milo mi powitać wszystkich forumiwiczow.Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem, mianowicie usiłuje znaleźć sposób na wygenerowanie heightmap'y na podstawie już gotowego modelu terenu w 3D. Starałem się wygooglowac jakieś rozwiązanie lecz większość tematów dotyczy odwrotnego procesu (hmap->3d) który mnie nie interesuje. Ponieważ w modelingu 3D dopiero raczkuje wiec pomyślałem ze ktoś z większym bagażem doświadczenia byłby wstanie podsunąć mi jakieś rozwiązanie tego problemu.

Może to być dowolny konwerter pod WinXP/Vista/7 lub wtyczka do 3dmaxa, maya, lightwave'a lub innego dowolnego programu. Cokolwiek co pozwoli mi zapisać model 3d jako heightmape.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 987
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja bym poprostu nalozyl bialo-czarny gradient na obiekt, z mapowaniem z boku (mam nadzieje ze wiadomo co mam na mysli), a potem zrobil render z top view bez zadnych swiatel/cieni. Rzucil bym szybkim przykladem, ale jestem zapracowany :/

Napisano

mirach dzięki, naprowadziłeś mnie na właściwy tor ...troszkę się nagimnastykowałem z klikaniem, i trzeba było doczytać na necie parę rzeczy ale w efekcie końcowym wyszło wręcz idealnie :)

Napisano

milo mi to slyszec :) Ciesze sie tez ze ludzie ktorzy sami szukaja nie wymarli jeszcze :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.