CiasteczkowyPotwór Napisano 19 Sierpień 2010 Napisano 19 Sierpień 2010 (edytowane) Witam! Modeluję właśnie samochód i przyszedł czas na nakładanie materiałów i chodzi mi o przednie lampy. W nowych samochodach nie ma zbyt wielkiego problemu, bo klosze są przezroczyste więc to tylko kwestia wymodelowania ładnego "środka". Mam natomiast kłopot ze zrobieniem efektu starszych kloszy, np. takich jak w maluchu. Oczywiście myślałem o tym, żeby wziąć po prostu sensowne zdjęcie i nałożyć teksturę, ale to chyba nie da zbyt dobrego efektu. Czekam na pomysły i pozdrawiam. P.S.: Dodaję link ze zdjęciem, żeby nie było wątpliwości co mam na myśli http://dl.dropbox.com/u/8086560/dscn013w.jpg Edytowane 20 Sierpień 2010 przez CiasteczkowyPotwór
CiasteczkowyPotwór Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 Wygląda super, wielkie, dzięki! Jeszcze dzisiaj sprawdzę, co mi z tego wyjdzie.
halset Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Jak Ci się nie chce malować tekstury jak w linku wyżej to polecam wrzucić mapę Checker do bumpa i odpowiednio zmapować (rozciągnąć w pionie), to też zrobi robotę ;)
CiasteczkowyPotwór Napisano 21 Sierpień 2010 Autor Napisano 21 Sierpień 2010 Z tym Checkerem całkiem pomysłowe. A skoro mamy tu tyle dobrych pomysłów, to może pójdziemy za ciosem i podsuniecie jakiś pomysł na tylne lampy? Tylko tym razem tak samo chodzi mi o ładne (starsze) klosze, a nie przezroczyste z diodami LED :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi