marcinW Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 cześć. chcę zrobić coś takiego: szyba z nadrukiem. szczerze powiem, że nie bardzo wiem jak się za to zabrać. w ogóle, jaki muszę sobie przygotować format pliku, żeby wstawić sam obrazek - bez tła? i co zrobić, żeby reszta pozostała szkłem. nie wiem czy już późno, ale mam pustkę w głowie. Proszę o pomoc jak taki materiał uzyskać. Dzięki i pzdr
Lukasz_D Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 na poczatek powiedz czy max czy mayka czy jeszcze cos innego no i jaki render vray mental czy cos innego ?
marcinW Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 cholera. faktycznie zapomniałem. to jest max. a render w tytule [vray] :)
Gość kakaku Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 sprobuj materialem blend. do pierwszego slotu wrzucasz material szkla, do drugiego napis a do trzeciego texture z opacity tego napisu:) jesli to glupi pomysl albo cos nie tak to niech ktos poprawi, ale wydaje mi sie ze ok
aduko Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=67977
Lukasz_D Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Przygotowujesz sobie napis czy logo czy tam cos np: A nastepnie: 1
marcinW Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 ja piernicze. szacunek! dzięki Wam! biorę się do roboty...
Rekomendowane odpowiedzi