LalaMido Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Witajcie, mam następujące pytanie: w jaki sposób, gotowej (skończonej/całej), animacji (niekoniecznie całej wykonanej w 3D) nadać wygląd taki, jakby ktoś \"ją\" narysował ? Słyszałem, że można to zrobić w Adobe After Effects, ale kompletnie nie mam pojęcia jak. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
jacor3003 Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 nie wiem czy o to chodzi ale możesz się pobawić z materialem \"ink\". nie wiem też jakiego rendera używasz ani jakiego programu. jeśli chodzi o max\'a to material \"ink\" i jeśli nie wież jak go używać to w max\'ie jest tutorial do tego wraz z kilkoma scenami (w nazwie pliku bedzie \"ink_i cośtam cośtam.max\" akle powinieneś znaleść w katalogu 3dsmax\\tutorials). Do tego musisz używać max\'owego scanline ale moge się mylić z tym scanline. peace
Mulczas Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 albo gotowa scena ze zwyklymi materialami renderujesz w \"Ilustrate\" - takim renderku do tworzenia \"cartoonowych\" animacji.
LalaMido Napisano 25 Maj 2004 Autor Napisano 25 Maj 2004 No tak, ale cały czas obracamy się w obrębie 3DS MAX, natomiast mnie chodzi o sytuację, w której mam już gotowy materiał video, niekoniecznie wykonany w trójwymiarze, którego wygląd chcemy \"przerobić\" w ten sposób, by wyglądał tak, jakby ktoś to narysował.
Kamil Ciechanowicz Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 A i ja sie dorzuce z pytankiem: 1.Czy ten Ilustrate to jest renderer w 3ds Max czy to jest zupelnie osobny programik???i skad go zalatwic? 2.Czy material Ink jest podstawowym materialem maxa?? pozdroofka
rowr Napisano 27 Maj 2004 Napisano 27 Maj 2004 odpowiem na pierwsze nie jest osobnym programem a mozna go sciagnac z tej strony to znaczy z max 3d
jacor3003 Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Kamil -> ja odpowiem na drugie pytanie: Tak jest podstawowym materiałem w 3dsmax r5 napewno
Kamil Ciechanowicz Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 thx za odpowiedzi tylko material ink paint nie daje takich rezultatów jak bym chcial ,czy istnieje ilustrate pod maxa 6??
Leru Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Kamil -> NPR poszukaj z serii Reyesow (www.reyes-infografica.com) ma bardzo fajne efekty LalaMido -> rozloz sobie na klatki ta animke, wrzuc actiona do Photoshopa i daj jakis efekt z zakladki \"sketch\", zloz spowrotem w czym tam chcesz i juz. Ew. uzyj czegos co moze uzywac pluginow z photoshopa i co moze zarazem edytowac cale animki
Kris_R Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Pomysł trafny, jednak After Effects potrafi oszczędziś pracy i konieczności rozbijania na klatki... wystarczy odpowiedni filtr dodać do warstwy z obrazem video..
Kamil Ciechanowicz Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Leru ,pomysl bardzo dobry z tym reyesem lecz demko do niczego mi sie nie przyda bo po wyrenderowaniu sa kreski na ekranie (oznaczajace pewnie ze to demko ) ,musze poszukac cos innego za free
Rekomendowane odpowiedzi