Napisano 21 Maj 200420 l Witajcie, mam następujące pytanie: w jaki sposób, gotowej (skończonej/całej), animacji (niekoniecznie całej wykonanej w 3D) nadać wygląd taki, jakby ktoś \"ją\" narysował ? Słyszałem, że można to zrobić w Adobe After Effects, ale kompletnie nie mam pojęcia jak. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200420 l nie wiem czy o to chodzi ale możesz się pobawić z materialem \"ink\". nie wiem też jakiego rendera używasz ani jakiego programu. jeśli chodzi o max\'a to material \"ink\" i jeśli nie wież jak go używać to w max\'ie jest tutorial do tego wraz z kilkoma scenami (w nazwie pliku bedzie \"ink_i cośtam cośtam.max\" akle powinieneś znaleść w katalogu 3dsmax\\tutorials). Do tego musisz używać max\'owego scanline ale moge się mylić z tym scanline. peace
Napisano 21 Maj 200420 l albo gotowa scena ze zwyklymi materialami renderujesz w \"Ilustrate\" - takim renderku do tworzenia \"cartoonowych\" animacji.
Napisano 25 Maj 200420 l Autor No tak, ale cały czas obracamy się w obrębie 3DS MAX, natomiast mnie chodzi o sytuację, w której mam już gotowy materiał video, niekoniecznie wykonany w trójwymiarze, którego wygląd chcemy \"przerobić\" w ten sposób, by wyglądał tak, jakby ktoś to narysował.
Napisano 27 Maj 200420 l A i ja sie dorzuce z pytankiem: 1.Czy ten Ilustrate to jest renderer w 3ds Max czy to jest zupelnie osobny programik???i skad go zalatwic? 2.Czy material Ink jest podstawowym materialem maxa?? pozdroofka
Napisano 27 Maj 200420 l odpowiem na pierwsze nie jest osobnym programem a mozna go sciagnac z tej strony to znaczy z max 3d
Napisano 28 Maj 200420 l Kamil -> ja odpowiem na drugie pytanie: Tak jest podstawowym materiałem w 3dsmax r5 napewno
Napisano 30 Maj 200420 l thx za odpowiedzi tylko material ink paint nie daje takich rezultatów jak bym chcial ,czy istnieje ilustrate pod maxa 6??
Napisano 30 Maj 200420 l Kamil -> NPR poszukaj z serii Reyesow (www.reyes-infografica.com) ma bardzo fajne efekty LalaMido -> rozloz sobie na klatki ta animke, wrzuc actiona do Photoshopa i daj jakis efekt z zakladki \"sketch\", zloz spowrotem w czym tam chcesz i juz. Ew. uzyj czegos co moze uzywac pluginow z photoshopa i co moze zarazem edytowac cale animki
Napisano 30 Maj 200420 l Pomysł trafny, jednak After Effects potrafi oszczędziś pracy i konieczności rozbijania na klatki... wystarczy odpowiedni filtr dodać do warstwy z obrazem video..
Napisano 30 Maj 200420 l Leru ,pomysl bardzo dobry z tym reyesem lecz demko do niczego mi sie nie przyda bo po wyrenderowaniu sa kreski na ekranie (oznaczajace pewnie ze to demko ) ,musze poszukac cos innego za free