Napisano 21 Maj 200420 l Cześć. Z 3D zetknąłem się jakieś 1,5 roku temu i mimo podeszłego wieku postanowiłem się rozwijać w tym kierunku. To pierwsza praca z której jestem w miarę zadowolony, więc za namową przyjaciół postanowiłem wystawic swoje wątłe ciało na ostre razy krytyki. Pewnie chcieli przyciąć mi skrzydełka ;) Prawie wszystko, jak widać, mapowane jest planarnie, i poważniejsze błędy będą poprawione (BZWBK).Pozdrawiam Was i.... nie bądźcie bardzo okrutni :) PS. Zapomniałem dodać, zę to jest wariacja :P P4-2,4HT/1GB/40GB/128VRAM
Napisano 21 Maj 200420 l A gdzie budki z kwiatami? ;) Strasznie wielki wydaje sie ten Solny, to sa rzeczywiste wymiary? Nigdy nie widzialem go z tej perspektywy, moze dlatego;) Najbardziej swiatlo zasysa. Ehhh... Wroclaw....
Napisano 21 Maj 200420 l wymiary solnego sa raczej w miare prawidlowe... moze sie wydawac troche za duzy bo straszne pustki panuja na tym renderze. a jak wiadomo (tym co byli na solnym) na tym placu dzieje sie w miare duzo. ogolnie brakuje tych kwaciarek, aut, taxowek, ogrodkow tam od strony \'Galerii\' , masy przechodniow- ogolnie zgielku. ehhh... wroclaw.... ;)
Napisano 21 Maj 200420 l Heh, fajnie tylko strasznie nieostre zdjecia na teksturki. Heh, a tak zdradzajac tajemnice to istnieje calutki rynek wroclawki w VRMLu zrobiony ze zdjec, nawet lepszy niz to. Ale nie moja jest to pracka wiec nie moge bez zgody autora [nasz dobry znajomy z forum] podac linka. Uwielbiam wrocławski rynek...
Napisano 21 Maj 200420 l Autor napisał Monster Heh, fajnie tylko strasznie nieostre zdjecia na teksturki. Heh, a tak zdradzajac tajemnice to istnieje calutki rynek wroclawki w VRMLu zrobiony ze zdjec, nawet lepszy niz to. Ale nie moja jest to pracka wiec nie moge bez zgody autora [nasz dobry znajomy z forum] podac linka. Uwielbiam wrocławski rynek... To niestety klatki z clipu który obecnie liczę. MBLUR image ustawiony na 0,3. Textury są brzytwa, ale musiałem zmiękczyć, bo strasznie sztucznie w ruchu wyglądają
Napisano 21 Maj 200420 l Tam jest guiness, jedna z moich najulubienszych knajp, zrob caly rynek to ci zloze poklony.
Napisano 21 Maj 200420 l Autor napisał Tomek Januszkiewicz Tam jest guiness, jedna z moich najulubienszych knajp, zrob caly rynek to ci zloze poklony. Guiness jeszce jest modelowany, ale specjalnie dla Ciebie bedzie renderek :)
Napisano 21 Maj 200420 l DruG -> lepiej tego nie mozna ujac: ehhhh.... :) popraw render to moze cos lepszego z tego wyciagniesz. Tekstury zdesaturuj i zrob zeby mialy bardziej pastelowe, momenatmi szarawe odcienie. W nocy jest tam tak cieplo dzieki swiatlom wiec moze popracuj nad taka scena (zrekompenuj \"utrate: kolorow na teksturach oswietleniem zoltawym)
Napisano 22 Maj 200420 l O kurcze, dawno tam nie bylem. ;) Widze, ze duzo jest tu nas - wrocławian na forum :) A pracka bardzo fajna, tylko te teksturki zbyt razmazane jak na render statyczny, w animce moze to lepiej wyglada.
Napisano 22 Maj 200420 l Autor Witam! dzieki za wszystkie posty, szczególnie te z konstruktywnymi uwagami :) Poprawiłem troche nocne oświetlenie. Jest mocniejsze i cieplejsze. Poza tym zrezygnowałem z VPOSTU. Proszę jeszcze o pomoc w ustawieniu dziennego światła bez GI :D