THE MANYSH TRAFO Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 Witam. Słuchajcie mam powazny problem z firma hostingowa, chciał bym odzyskac kase, która powinni mi oddac, jednak nie wiem jak sie za to zabrac w PL. opisze co i jak. 26 stycznia 2010 wykupiłem miejsce na serwerze w firmie X,w polsce, i od samego poczatku ,serwer generował błedy 500, strona sie nie wyswietlała, problemy z baza SQL i inne. Oczywiscie pisałem na techniczny ale bez efektu, same durne odpowiedzi typu "zrób se pan update" itp przez 120 dni serwer działał stabilne moze 4-5 dni. W koncu sie wk... napisałem im ładny list, pełen pieknej polszczyzny i dostałem odpowiedz "Informuję, iż problem jest nam znany i firma jest w trakcie przygotowania do podjęcia działania w celu poprawy usług" co jest ewidentnie przyznaniem sie do winy, oczywiscie zostałem zapewniony ze dojdziemy do porozumienia w sprawie rozliczenia za serwer. Usterka została wyeliminowana w 90% I tu zaczynaja sie schody, nikt nie odpowiada na poczte, kontakt przez PA, nie mam wogóle kontaktu z ta firma, cisza jakby wymarli. Nie moge doprosic sie przesuniecia rozliczenia za serwer od daty wyeliminowania usterki, bo nikt nie odpowiada, absurd jest tym wiekszy ze nie moge sie nawet dowiedzic kto jest włascicelem tej firmy. UK takie sprawy zalatwia sie od reki przez biuro CAB, i mozna liczyc ze misja zakonczy sie sukcesem w ciagu miesiaca , a w polsce jak ?? do prokuratury ?? Poradzcie cos bo mnie krew zalewa
olaf Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 wybrales firme, ktorej nie da się zweryfikowac wlascicieli? mam nadzieje ze chodzi tylko o ot, ze to jakaś spółka. Do prokuratury to nie, bo olanie Ciebie przez uslugodawce to nie przestępstwo ;) mozesz złożyc pozew.
KLICEK Napisano 9 Wrzesień 2010 Napisano 9 Wrzesień 2010 musisz byc bardzo bogaty :) bo tylko bogatych stac na tandete, czyli inwestowanie w firmy z psiej wólki
THE MANYSH TRAFO Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 Wlasciciel kryje sie pod nazwa spolki. Nie wywiazanie sie z warunkow umowy, brak dostaczenia usługi, za ktora pobralo sie pieniadze, polsce nie jest przestępstwem ????? Firma jest dosc znana
aspenboy Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 może podaj nazwę firmy, choćby ku przestrodze? ;)
olaf Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 właściciel się nie kryje - spółka jest właścicelem. z tym przestępstwem to mnie rozśmieszyłeś. Mozesz podac panstwo, gdzie umowy cywilnoprawne są ścigane przez państwo? Zawierałeś umowę więc rozliczacie się na podstawie warunków umowy. Masz sdo pomocy sąd, gdzie mozesz złożyć pozew.
THE MANYSH TRAFO Napisano 10 Wrzesień 2010 Autor Napisano 10 Wrzesień 2010 może podaj nazwę firmy, choćby ku przestrodze? ;) nie moge chyba ze moderator sie zgodzi, ostatnio Adek usuwał mój post jak przestrzegałem przed ta firma właściciel się nie kryje - spółka jest właścicelem. z tym przestępstwem to mnie rozśmieszyłeś. Mozesz podac panstwo, gdzie umowy cywilnoprawne są ścigane przez państwo? Zawierałeś umowę więc rozliczacie się na podstawie warunków umowy. Masz sdo pomocy sąd, gdzie mozesz złożyć pozew. Ja rozumiem ze bardzo cie cieszy moja niewiedza na ten temat, ale mnie to niebawi, dlatego poprosiłem o porade. Naszczescie udało mi sie dzis ustalic własciciela i napisałem mu to i owo. Jak napisałem wczesniej, w UK załatwia sie takie sprawy bez problemu, dlatego jestem zaskoczony.na latanie po sądach nie mam raczej czasu.Moze sa inne opcje ?
olaf Napisano 10 Wrzesień 2010 Napisano 10 Wrzesień 2010 nie nie bawi mnie, tylko dziwi podajćie typu wybrałem firmę znikąd i tereaz prokurator powinien się moją niedolą zając. Sposób na załatwienie jest taki jak wszędzie - mozesz się dogacać jezeli nie to idziesz do sądu. Jakbyś zapłacił dobrze miałbyś jak w UK, jak zapłacisz przypadkowej firmie to nawet w UK będziesz miał jak w afryce. Bawiło mnie tylko Twoje nierozeznanie, bo rozumiem, ze mieszkasz w UK od urodzenia i nie wiesz jak się załatwia sprawy. Tak w kazdym razie się zachowujesz i poczulem dalikatną potrzebe zakpienia sobie z tego. Jak się nie dogadacie to przed skierowaniem sprawy do sądu lub ez kierowania zamiast pisać co myslisz (bo tak chyba tez sie nie załatwia spraw w UK) proponuje wyslac zazalenie listem poleconym z prosbą o odpowiedz gdyż chcesz w oparciu o ustalony oficjalnie status podąć decyzję o złożeniu pozwu lub nie. Od latania po sądach są adwokaci - tak jak w UK.
Rekomendowane odpowiedzi