MaggeM Napisano 4 Luty 2003 Napisano 4 Luty 2003 Starozytyny Rycerz z Krainy Upadlych Wladcow :) Hi! wszyscy! ;) Wiec tak. Postanowilem zrobic swoja postac. Fantasy oczywiscie - dlaczego - bo kocham fantasy (a szczegolnie piekne dlugowlose ksiezniczki wiesniaczki i inne niewiasty) Taaa. ale do rzeczy/ Bedzie to Starozytyny Rycerz z Krainy Upadlych Wladcow. :smile: Napakowany w wielkiej zbroi w wielkim helmie (z rogami pewnie) z mieczem tarcza itp. Postanowilem zaczac prace od elementow (jak miecz, tarcza, helm, rekawice itp). Potem bede robil reszte i to skladal. Calosc oczywiscie bedize w lowpoly :D Co do miecza (bo wlasnie od niego zaczalem). Ma 252 trojkaty, textury 2 x 256x256 - texturki sa w pelni rysowane (wszystkie efekty cienie itp - ALL) - tzn wszystko jest na diffuse color. :) Miecz jest w scenie z dwoma swiatlami bez cieni Ok. to tyle na razie. ;):P;)
AravaL Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 Textura jest niesamowita... co prawda nie za duza, ale to w koncu LowPoly. Co do samej budowy miecza - to bardziej sztylet niz miecz ;)... heh ale z drugiej strony, taki masz styl. I bardzo dobrze Ci to wychodzi, wiec nie mam zastrzezen. Keep that way! Pozdrawiam.
Gość manieek Napisano 5 Luty 2003 Napisano 5 Luty 2003 jest po prostu zejefajny mieczyk. Cool. Nie mogę się doczekać sceny końcowej
MaggeM Napisano 5 Luty 2003 Autor Napisano 5 Luty 2003 Tak.. dzieki :) Szczerze mowiac - fakt bede musial wydlyzc mu ostrze i zrobic jescze na rekojesci oslony z boku - ale to potem. Teraz zabieram sie za helm albo tarcze - jescze nie wiem ;)
Bremen Napisano 6 Luty 2003 Napisano 6 Luty 2003 Kiedy pokazesz cos jeszcze? Kiedy pokazesz cos jeszce :D:D?? Aha no i jeszcze jedno pytanie :P...w czym przygotowywales te tekstorki , chodzi mi o program w ktorym je malowales :P...Adobe Photoshop PSP czy moze Corel ?
MaggeM Napisano 6 Luty 2003 Autor Napisano 6 Luty 2003 :D ofcoz - Photoshp - tylko i wylacznie... - jest genialny !! Akurat dzisiaj zaczalem robic tarcze... wiec moze ja dzisiaj poozzzznymmm wieczorem skocze.. (czyt. w nocy - czli jutro), no albo faktycznie jutro ;)
imprecis Napisano 15 Luty 2003 Napisano 15 Luty 2003 Miecz jest doskonaly:D tylko ciutke zakrotkie ma ostrze
MaggeM Napisano 18 Luty 2003 Autor Napisano 18 Luty 2003 Upsss... iiiiii znow zauwazylem ze nie dalem texturek :) oto one --->
Nezz Napisano 18 Luty 2003 Napisano 18 Luty 2003 swietna texturka..naprawde nie wiem co powiedziec ;)
Tomek Kosiorek Napisano 23 Luty 2003 Napisano 23 Luty 2003 profeska-tez tak chcialbym szczegolnie te teksturki:o
SiD Napisano 3 Marzec 2003 Napisano 3 Marzec 2003 Powaga podoba mi sie to co uczyniłes , bardzo ładna textura powiedz mi tlyko ja ją dobrałes ? i takie tam bo to bardzo ciekawe
MaggeM Napisano 3 Marzec 2003 Autor Napisano 3 Marzec 2003 Dzieki.. heh.. a co masz na mysli po pojeciem dobrales.. one sa po prostu full rysowane (oczywiscie jako calosc) i dopiero potem aby zmiescic to dokladnie na 2x256px podzielilem wszystko wg. polygonow.. i jest :D
Tomek Kosiorek Napisano 5 Marzec 2003 Napisano 5 Marzec 2003 A kozystales przy tym ze zdiec np. blachy-czy wszystko to manufaktura pozdrowienia t;)
MaggeM Napisano 5 Marzec 2003 Autor Napisano 5 Marzec 2003 Heh :D Ano wlasnie o to chodzi ze to wszystko jest Rysowane, zadych zdjec, skanow itp. Wszystko w ps7. I jest gicik ;) A zeby bylo nieco smieszniej to myszka ( :P:P:P ) - musze se f koncu kiedys skolowac tablecik :)
skow Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 bardzo ladny mieczyk, ale wydaje mi sie, ze ostrze powinno byc dluzsze troche...
MaggeM Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Napisano 16 Kwiecień 2003 Wiem wiem.. hehahhahe bo to sztyleto-miecz hahah [lol] nie robie juz s tym nic.. jest jak jest [mruga]
NeZik Napisano 18 Kwiecień 2003 Napisano 18 Kwiecień 2003 Wypasiony ten mieczyk walnij do niego jakiegos ludka :D
Rekomendowane odpowiedzi