Napisano 4 Luty 200322 l Starozytyny Rycerz z Krainy Upadlych Wladcow :) Hi! wszyscy! ;) Wiec tak. Postanowilem zrobic swoja postac. Fantasy oczywiscie - dlaczego - bo kocham fantasy (a szczegolnie piekne dlugowlose ksiezniczki wiesniaczki i inne niewiasty) Taaa. ale do rzeczy/ Bedzie to Starozytyny Rycerz z Krainy Upadlych Wladcow. :smile: Napakowany w wielkiej zbroi w wielkim helmie (z rogami pewnie) z mieczem tarcza itp. Postanowilem zaczac prace od elementow (jak miecz, tarcza, helm, rekawice itp). Potem bede robil reszte i to skladal. Calosc oczywiscie bedize w lowpoly :D Co do miecza (bo wlasnie od niego zaczalem). Ma 252 trojkaty, textury 2 x 256x256 - texturki sa w pelni rysowane (wszystkie efekty cienie itp - ALL) - tzn wszystko jest na diffuse color. :) Miecz jest w scenie z dwoma swiatlami bez cieni Ok. to tyle na razie. ;):P;)
Napisano 5 Luty 200322 l Textura jest niesamowita... co prawda nie za duza, ale to w koncu LowPoly. Co do samej budowy miecza - to bardziej sztylet niz miecz ;)... heh ale z drugiej strony, taki masz styl. I bardzo dobrze Ci to wychodzi, wiec nie mam zastrzezen. Keep that way! Pozdrawiam.
Napisano 5 Luty 200322 l jest po prostu zejefajny mieczyk. Cool. Nie mogę się doczekać sceny końcowej
Napisano 5 Luty 200322 l Autor Tak.. dzieki :) Szczerze mowiac - fakt bede musial wydlyzc mu ostrze i zrobic jescze na rekojesci oslony z boku - ale to potem. Teraz zabieram sie za helm albo tarcze - jescze nie wiem ;)
Napisano 6 Luty 200322 l Kiedy pokazesz cos jeszcze? Kiedy pokazesz cos jeszce :D:D?? Aha no i jeszcze jedno pytanie :P...w czym przygotowywales te tekstorki , chodzi mi o program w ktorym je malowales :P...Adobe Photoshop PSP czy moze Corel ?
Napisano 6 Luty 200322 l Autor :D ofcoz - Photoshp - tylko i wylacznie... - jest genialny !! Akurat dzisiaj zaczalem robic tarcze... wiec moze ja dzisiaj poozzzznymmm wieczorem skocze.. (czyt. w nocy - czli jutro), no albo faktycznie jutro ;)
Napisano 18 Luty 200322 l Autor Upsss... iiiiii znow zauwazylem ze nie dalem texturek :) oto one --->
Napisano 3 Marzec 200322 l Powaga podoba mi sie to co uczyniłes , bardzo ładna textura powiedz mi tlyko ja ją dobrałes ? i takie tam bo to bardzo ciekawe
Napisano 3 Marzec 200322 l Autor Dzieki.. heh.. a co masz na mysli po pojeciem dobrales.. one sa po prostu full rysowane (oczywiscie jako calosc) i dopiero potem aby zmiescic to dokladnie na 2x256px podzielilem wszystko wg. polygonow.. i jest :D
Napisano 5 Marzec 200322 l A kozystales przy tym ze zdiec np. blachy-czy wszystko to manufaktura pozdrowienia t;)
Napisano 5 Marzec 200322 l Autor Heh :D Ano wlasnie o to chodzi ze to wszystko jest Rysowane, zadych zdjec, skanow itp. Wszystko w ps7. I jest gicik ;) A zeby bylo nieco smieszniej to myszka ( :P:P:P ) - musze se f koncu kiedys skolowac tablecik :)
Napisano 16 Kwiecień 200321 l bardzo ladny mieczyk, ale wydaje mi sie, ze ostrze powinno byc dluzsze troche...
Napisano 16 Kwiecień 200321 l Autor Wiem wiem.. hehahhahe bo to sztyleto-miecz hahah [lol] nie robie juz s tym nic.. jest jak jest [mruga]