oley Napisano 22 Wrzesień 2010 Napisano 22 Wrzesień 2010 Hej coś chyba namieszałem w ustawieniach tylko co ?? 1) Materiał VrayHDRI ustawiony z fotką: Podgląd w oknie materiałów prawidłowy. 2) W Environment Map jest to samo co w slocie materiałów (copy) po renderze zamiast jednego obrazka mamy ich .... nie liczyłem ;) sami zobaczcie Nigdy nie było z tym problemu coś mi się ostatnio spierniczyło i nie wiem co jest nie tak.
oley Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Napisano 22 Wrzesień 2010 (edytowane) ok doszedłem już, że każda zmiana w oknie materiałów nie aktualizuje enviromenta ;) i to był problem trzeba ręcznie zawsze przerzucać materiał. ale teraz jeszcze inny problem jak już jest fotka to jest ona na renderze tylko wycinkiem całego zdjęcia a jak przeskalować aby w oknie rendera była cała ?? Edytowane 22 Wrzesień 2010 przez oley
mirach Napisano 22 Wrzesień 2010 Napisano 22 Wrzesień 2010 2) W Environment Map jest to samo co w slocie materiałów (copy) powinno byc instance, i tez sadze ze powinienes miec spherical a nie uv maped. włóż ta mapę do doom light w Maxie nie ma Swiatla Zagłady :D
tweety Napisano 22 Wrzesień 2010 Napisano 22 Wrzesień 2010 mihpolak: raczej "dome" a nie "doom". oto chodziło ;)
Rekomendowane odpowiedzi