michalABC Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 Witam Panowie jak odczytywać podgląd w Surface Editor????????? Czegoś tu nie rozumiem :( Render przedstawia sphere z daleka - plane do wewnątrz. Na podglądzie w SF mam odwrotnie niz w finalnym renderze :( [ATTACH]74742[/ATTACH] [ATTACH]74743[/ATTACH] Prośba o pomoc w interpretacji tegoż zjawiska :( pozdrawiam michał
qbaqbaMAX3D Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 Scianki zwrócone do wewnątrz dlatego podgląd masz odwrotnie. jeżeli to iBL zrob w M na kuli f + double sided i powiększ ją w L. Będzie Oki
michalABC Napisano 1 Październik 2010 Autor Napisano 1 Październik 2010 (edytowane) dzięki, tu pomogło odwróciłem plane i się zgadza. *LUDZIE (*pomocy!!!) :) generalnie mam duży problem z GRADiENTAMI i pracą z nimi. Jakoś wszystko w tym panelu jest na OPAK. Czy jest jakaś logika w tych gradientach mam straszny problem jak je "czytać" (podgląd w surface) i to pionowe ustawienie suwaków????? JAK JE rozgryźć ??? jest na to jakaś metoda??? Edytowane 1 Październik 2010 przez michalABC
Rekomendowane odpowiedzi