Napisano 6 Październik 201014 l No właśnie jak to zrobić?? - Animacja wygląda następująco jedzie samochód z normalną prędkością i nagle pojawia się efekt slowmotion. Albo odwrotnie mamy slowmotion i zachwile samochód jedzie normalnie. Kamera jest Vray-owa i zastanawiam się czy jedyną metodą jest "zageszczanie klatek" czy jednak inaczej. Myślałem o programach zewnętrznych ale obawiam się, że jak zwolnie film zacznie ciąć klatki w tym miejscu.
Napisano 6 Październik 201014 l musisz poprostu ustawic wiecej klatek na sekunde, dajmy na to ze ze 100fps jak nie wiecej, zalezy jak wolny chcesz ten slow motion. Pozniej skladasz to ujecie w jakims programie do compo np after effects.
Napisano 6 Październik 201014 l Autor tego się właśnie obawiałem ;) A może jednak jest jakiś plugin do maxa który to zrobi ale bedzie współpracował z kamerą Vray-ową
Napisano 30 Listopad 201014 l Witam ja miałem podobny problem Ja bym dal 300 FPS i AF zwolnic lub temu podobnych softach jak coś to zajrzyj tu myślę ze morze się przydać w którymś z nich na początku pokazuje dość ciekawa opcje http://www.videocopilot.net/tutorials/q/time/