Gość koczochlop Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 Witam! Otóż mam pewien problem. Nie jestem zaawansowany w tym programie i chciałbym się dowiedzieć jak zrobić aby widzieć teksturę nie tylko wyrenderowaną ale jeszcze w trakcie modelowania. Pod tym adresem jest film instruktażowy http://mepi.pl/kurs-maya/zaczynamy-projekt-w-maya-tutorial.html i tam jest właśnie pokazane wybranie materiału na obiekt. Widoczne są kolory, lecz gdy ja powtarzam to u siebie to kolory są nie widoczne. Co powinienem zrobić?
beny Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 Też jestem ciekaw jak to robi, że też tego nie wyjaśni no ... chyba nie za dobre te tutoriale są. Może spróbuj "6" wcisnąć ... czasami działa.
cg_monkey Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 (edytowane) Ja mogę wam zaproponować żeby z view window wybrać ikonke 'textured' tak żeby była zaznaczona i wtedy powinno zadziałać:) możesz też spróbować klawisz nr 6 Edytowane 24 Październik 2010 przez cg_monkey
Rekomendowane odpowiedzi