przemko Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Witam mam problem z illustrate!,a chodzi o swf.Tworze jakas animke w Maxi-e.Jest ok jesli renderuje do avi;jesli natomiast do swf poprzez illustrate kontury zostaja ok,ale caly material-tj.to co nalozylem bitmpaowy znika(u mnie cegly-animuje osiadanie budynku).Czy to jest kwestja oszednosciowa pliku swf,czy kwestja vektorowa i tak sie nie da wogóle.Mam nadzieje ze nie pokrecilem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Illustrate nie bawi sie w wektoryzacje bitmap, co najwyzej moze ustawic kolor/gradient na sciankach. Jesli chcesz miec cala animke wektorowa i tylko wypelnienia (tekstury) w bitmapie to jest to, o ile wiem, niemozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 ok czyli pozostaje mi zrobic avi i wkleic do Flasha :(. Plasma juz odpadla,myslalem ze z Maxem mi sie uda.Moze ma ktos inny pomysl niz ten z wklejeniem do Flasha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 No nie za bardzo, wez pod uwage ze informacje o kazdej mozliwej bitmapie przechowywane sa w ksztalcie.. prostokatu. Program musialby eksportowac do flasha serie plikow .PNG o zdefiniowanej przezroczystosci odpowiednich regionow. Nie sadze, zeby jakikolwiek sie tego podejmowal. Glownie ze wzgledu na niskie zastosowanie takiej metody, bo do netu sie to nie przyda (wielkosc pliku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 wielkosc pliku nie wchodzi tu w gre,robie animacje na plytke wiec jestem sklonny sie zgodzicna kazda wielkos pliku.Cala prezentacje mam we Flashu wiec chcialem pociagnac wszystko w swf-ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Mozesz w takim razie troche pokombinowac. Np dwa razy wyeksprotowac animacje. Raz poprzez \"illustrate!\" - same krawedzie. Drugi raz normalny render z eksportem sekwencji plikow .png24 ze zdefionowana przezroczystoscia na tlo. Potem zlozyc do do kupy we flashu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 Ok popróbuje!Tylko nie do konca rozumiem dlaczego ktos jeszcze nie pomyslal o swf i ich teksturze:(.Cos mi sie wydaje ze ta wektorowa grafika jaka wykorzystuje Flash i inne programy tworzace swf ,gdzies sie zagubila:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 Ja bym się zainteresował tym http://www.cult3d.com/ Nie wiem czy bezpośrednio współpracuje z Flashem ale to prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 mmh ,no tak ale nie o wspolprace tu chodzi ale o texture->cos Ci swita na ten temat OK,dzieki za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 ok Cult3D export ok->do swojego formatu ale trzeba miec jeszcze 3Cult designera pod Maxa 6.Ale jesli mowisz ze mozna wyciagnac z niego swf albo sie mozna jakos podpiac do Flasha to spróbuje zainstalowac Maxa 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 no nie za bardzo mozna.. cult3d to troche inna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko Napisano 25 Maj 2004 Autor Share Napisano 25 Maj 2004 No wlasnie widze tak tu czytam pdf i sie zastanawiam .....A wiesz cos swift3d moze oncos pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi