Skocz do zawartości

illustrate!

przemko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z illustrate!,a chodzi o swf.Tworze jakas animke w Maxi-e.Jest ok jesli renderuje do avi;jesli natomiast do swf poprzez illustrate kontury zostaja ok,ale caly material-tj.to co nalozylem bitmpaowy znika(u mnie cegly-animuje osiadanie budynku).Czy to jest kwestja oszednosciowa pliku swf,czy kwestja vektorowa i tak sie nie da wogóle.Mam nadzieje ze nie pokrecilem:)

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Illustrate nie bawi sie w wektoryzacje bitmap, co najwyzej moze ustawic kolor/gradient na sciankach.

Jesli chcesz miec cala animke wektorowa i tylko wypelnienia (tekstury) w bitmapie to jest to, o ile wiem, niemozliwe.

No nie za bardzo, wez pod uwage ze informacje o kazdej mozliwej bitmapie przechowywane sa w ksztalcie.. prostokatu. Program musialby eksportowac do flasha serie plikow .PNG o zdefiniowanej przezroczystosci odpowiednich regionow. Nie sadze, zeby jakikolwiek sie tego podejmowal. Glownie ze wzgledu na niskie zastosowanie takiej metody, bo do netu sie to nie przyda (wielkosc pliku).

wielkosc pliku nie wchodzi tu w gre,robie animacje na plytke wiec jestem sklonny sie zgodzicna kazda wielkos pliku.Cala prezentacje mam we Flashu wiec chcialem pociagnac wszystko w swf-ach

Mozesz w takim razie troche pokombinowac. Np dwa razy wyeksprotowac animacje. Raz poprzez \"illustrate!\" - same krawedzie. Drugi raz normalny render z eksportem sekwencji plikow .png24 ze zdefionowana przezroczystoscia na tlo. Potem zlozyc do do kupy we flashu.

Ok popróbuje!Tylko nie do konca rozumiem dlaczego ktos jeszcze nie pomyslal o swf i ich teksturze:(.Cos mi sie wydaje ze ta wektorowa grafika jaka wykorzystuje Flash i inne programy tworzace swf ,gdzies sie zagubila:(

ok Cult3D export ok->do swojego formatu ale trzeba miec jeszcze 3Cult designera pod Maxa 6.Ale jesli mowisz ze mozna wyciagnac z niego swf albo sie mozna jakos podpiac do Flasha to spróbuje zainstalowac Maxa 5