Archon816 Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 Witam! Mój problem: mam prostą scenkę interior. Materiał na wnętrze to Multi/Sub-Object z dwoma materiałami Arch & Design - jeden zielony na ścianę a drugi teksturka na podłogę. Całość jest oświetlona Daylightem. Grzebałem już we wszystkich ustawieniach i nie mogę się dogrzebać jak ograniczyć efekt color bleedingu, żeby podłoga nie była taka zielona. Poniżej render z zielonymi ścianami i dla porównania z (prawie) białymi ścianami.
mirach Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 here ya go, 10s z google ;) http://www.mrmaterials.com/jeffs-blog/69-managing-color-bleed-when-using-final-gather.html pamietaj ze zeby dostac tą mapke trzeba ją odblokowac w pliku .ini, w tym linku pisze gdzie. 1
Archon816 Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 Ehh jesteś super ;) widziałem to wcześniej ale jakoś nie zwróciłem uwagi ;) Już wszystko działa jak należy. I pomyśleć, że wczoraj tego szukałem cały dzień xD Przepraszam za kłopot. Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi