Napisano 22 Październik 201014 l Mam problem z texturami w Maxwell'u. Po zaimportowaniu modelu ze Sketchupa, bądź Archicada, przez *.dxf, chce renderować obiekt z nałożonymi wcześniej materiałami. Maxwell renderuje zgodnie z ustawieniami tylko że bez textur, hmmmmm ??? W ustawieniach scieżek textur jest wszystko prawidłowo. Dla potwierdzenia do modelu dołożyłem dodatkowo bryłę z bibloteki Maxwell'a i na nią również nałożyłem materiał. W załączniku widać, że textura pojawia się na dodanym elemencie a na zaimportowanym modelu jej brak. Wszystkiego już próbowałem, nie mam już pomysłów. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Napisano 22 Październik 201014 l mapowanie w studio maxwella to pisofkrap ... ale jak się nie ma co się lubi. musisz wyselekcjonować obiekt i w jego właściwościach odnaleźć "projector" tam masz podstawowe cubic, sphere i walec i planar. Można też selekcjonować podobno osobne trójkąty i je mapować, ale to porażka i droga przez mękę. popatrz lepiej w za jakimś exporterem 3d który wypluje z siebie .obj tam mapowanie jest zapisywane razem z plikiem
Napisano 25 Październik 201014 l Autor Dzieki zdeno. Kłopot w tym że przez *.dxf importuję czysty model bez textur. Textury nadaje tylko w Maxwell'u, ale jak bym tego nie robił na renderze ich nie widać. Skala importu modelu z *.dxf [0.001] wydaje się być w porządku, przynajmniej porównując z tym jak opiany jest "Grid". Próbowałem też zmieniać.... cubic, planar, ale nic to nie daje. Nie mam juz pomysłów. W załączniku printscreen.
Napisano 25 Październik 201014 l podeślij mi jakiegoś bryłka na [email protected] to popatrzę co tam jest . nie chce mi się zgadywać