Skocz do zawartości

Problem Flash: Strona we Flashu zapętla się na preloaderze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Hej!

od jakiegoś czasu (wcześniej wszystko było ok!) strona:

http://mradzymin6.nazwa.pl/

zacina się na preloaderze. Nie wiem jakie mogą być tego przyczyny zwłaszcza, że tak jak pisałem jest już na serwerze od jakiegoś czasu i śmigała bez problemów!

Teraz jest tak, jakby nie przechodziła dalej poza preloader. Załadowalem na serwer także inną stronę o podobnej konstrukcji i też zapętliła się na preloaderze.

U mnie na komputerze przy podglądzie wszystko jest ok - nie mam bladego pojęcia o co chodzi :/

Załadowałem teraz stronę bez preloadera (konstrukcja strony - preloader w pierwszej klatce, w drugiej reszta) i strona wyskakuje i działa normalnie.

Reszta działów nadal jest z preloaderem i blokuje się na nim (wystarczy spróbować przejść do działu np. meble)

Może ktoś wie?

Z góry dzięki za pomoc! :)

Edytowane przez futura
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

u mnie nie działa, tak jak pisałem, pierwsza strona jest ok, bo nie ma w niej preloadera, natomiast przy próbie przejścia do działu np. meble strona nie przeskakuje z preloadera dalej do drugiej klatki z treścią strony.

Wszystko wsadziełm też na inny serwer i działa bez problemu.

Wszystko wskazuje na to, że to wina serwera - tylko dlaczego wczesniej było ok, a teraz nie? (Strona nie ładuje się nie tylko mi, ale także kilku osobom).

Napisano

Jeśli transfer jest mocno niestabilny to wszystko stanie w miejscu - nie wczyta się do końca... Czasem stosuję się mechanizm sprawdzający jak idzie postęp i ponawiający próbę jeśli wszystko stanęło w miejscu - testowane i działa (choć nie mam pewności czy w każdym przypadku)

Napisano

są dni kiedy serwery nie działają. jezeli nie zmieniałeś niczego w plikach to wina zwykle lezy po stronie serwera. czase zwykle prace konserwacyjne albo większy ruch np. spowodowany mailingiem przycina serwer. W polsce jakosc hostingu jest naprawdę słaba. Ja wlasnie ostatnio zabiłem na 2tyg serwer w nazwa pl niewielką akcją skierowaną do 10tys userów.

Dobrze mieć własny serwer referencyjny do testów. W sprawdzanie i przewidywania niestabilnosci bym sie nie bawił - to problem innej frmy (hostingowej).