Napisano 29 Październik 201014 l Witam, właściwie to nie wiedziałem, jaki dać temat wątki i gdzie go umieścić, jeśli coś jest nie tak, to piszcie, poprawię :) Chciałbym się spytać, czy jest możliwość wypożyczenia np. renderfarmy, czy jest możliwość podłączenia renderingu w jakiś zewnętrznych firmach zajmujących się takimi praktykami. Kiedyś o czymś takim czytałem, lecz teraz szukam, szukam, szukam i nie mogę znaleźć :) Mam teoretycznie możliwość podłączenia się do ok 30 uczelnianych komputerów, dwurdzeniówek z 4GB pamięci, ale czasowo na pewno będą problemy, i pewnie będę mógł z nich korzystać tylko w weekendy lub tylko wieczorami. Zastanawiam się, czy może nie wydać troszkę pieniędzy, a mieć dla siebie dużą moc obliczeniową, nie mogę znaleźć u wujka google ile takie coś kosztuje i czy częste są takie praktyki. Z góry dziękuję za każdą pomoc :)
Napisano 29 Październik 201014 l chyba w wątku KRay renderera wypowiadał się ktos kto takową farmę posiada - na stronie jest wszystko - przede wszystkim moce i cennik.