Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie. Jak zrobić własną postać w 3ds maxie. Chodzi mi o coś takiego jak Biped. Że osobno porusza się ręką (np. przedramieniem i dłonią) żeby to wszystko trzymało się siebie. bo np. robię robota i wszystko po kolei muszę przesuwać gdy np. chcę zeby się schylił podnosząc ręke. przy biped wystarczy ze go nachylę a ręka dalej jest przymocowana do tułowia i wystarczy ją odpowiednio obrócic.

proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 940
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ale masz już postać robota? ? raz możesz przylinkowac jego elementy do kości Bipa Dwa możesz zrobić osobny szkielet za pomocą bones.

Napisano
  • Autor

ahaaa. a dokladniej moglbys opisac jak to się robi ? będe bardzo wdzięczny. Bo robota juz mam

Napisano

wybierasz opcje linklinkys.jpg

, klikasz na dany element robota przeciągasz linie do kości do której ma być przylinkowany i voila! razem z kością rusza się element robota. Jakieś elementy giętkie w robocie jak choćby stawy czy coś, w miejecach zgięcia zrób modyfikatorem skin lub physique. Ale o tym sobie poczytaj gdzieś poszukaj tutków pod tymi hasłami. I ewentualne robienie własnego szkieletu - szukaj tutków pod hasłem bones, IK i tym podobne. Pozdro

Napisano

jesli to robot i nie jest organiczny to mozna olac jakikolwiek szkielet. Wystarczy ze poszczegolne czesci robota bedziesz do siebie linkowal za pomoca "select and link". W schematic view tez bedziesz mogl sobie przejrzec bierzaca hierarhie i wrazie czegos pomodyfikowac "dzieci" i "rodzicow".

Napisano

o ile sie nie myle, czesci robota beda musialy tez miec pivot w miejscach zgiecia.

Napisano

właśnie dlatego zamiast ustawiać pivoty łatwiej zrobić na bipie

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.