Napisano 18 Listopad 201014 l jak skutecznie bez rozwalania siatki wyciac dziure jak na obrazku (fioletowy bok wycina dziure w szarym planie(juz po shellu). - opcja boolean rozwala siatke - opcja z quick slice rozwala siatke przy samej zamianie plana na edit POLY.. wystarczylo by mi uworzenie na tym planie liń po obrysie fioletowego boxa i wyciecie polygonow. tylko jak polaczyc dodatkowa siatke z siatka istniejacego plana? dodam ze plane ma rozne wysokosci dlatego pewnie mi rozwala siatke Uploaded with ImageShack.us
Napisano 18 Listopad 201014 l Cut tool? Obczaj poly modelling bo booleany to wszystko jakieś dziwne mojo i branie się za to od duuu.... strony. Już nie wspominając że opisałeś to dość enigmatycznie. Edit poly i tamtejsze narzędzia i masz co chcesz.
Napisano 18 Listopad 201014 l Jesli chcesz stworzyc jakis otwor wylotowy na obiekcie ktory ma grubosc to: Stworz sobie odpowiedni "shape" przykladowo 6katny ngeon (mamy zrobic okragly otowor i myslimy o subdivision dla obiektu), wlaczym snap tool dla vertexow i cut toolem wycinamy w naszym obiekcie wzor z zarysu naszego shape'a. Robimy to samo po drugiej stronie obiektu, zaznaczamy wewnetrzne polygony z obu stron i uzywamy narzedzia bridge.
Napisano 18 Listopad 201014 l Autor o jakim cut tool mowicie? o ProCutter bo tylko taki jest wlasnie nie moge dac edit poly poniewaz rozwala mi to siatke ;/ ok zrobilem to tak ze detachowalem interesujace mnie polygony i zrobilem z tego osobny object zamienilem na poly wycialem i dziala . dzieki wielkie Edytowane 18 Listopad 201014 l przez blachu