Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam, czy byłby w stanie mi ktoś napisać, jak wykonać model półksiężyca w 3d-maxie? Nie widziałem takiej opcji w programie, a przerabianie "C" vertexami nie ma sensu. Z góry dzięki za pomoc : ).

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 702
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem, czy będzie Ci to pasować, ale może tak:

Zrób sobie ze splain'a okrąg, później skalowaniem i wciśniętym shift'em zrób drugi większy okrąg. Przerób oba na editable splain, i połącz funkcją attach. Przełącz sobie na zaznaczanie krawędzi i wywal w obu okręgach krawędzie po prawej stronie. Przesuń vertexy mniejszego okręgu do większego tak, żeby utworzyły Ci księżyc. Zaznacz vertexy które się łączą z obu okręgów, kliknij fuse i weld (zrób to oddzielnie dla górnych i dolnych vertexów) Przestaw po prawej stronie w zakładce interpolation wartość "steps" (im więcej, tym księżyc będzie mniej kanciasty) Skonwertuj do editable poly i daj modyfikator shell.

Wychodzi coś takiego:

ksie.jpg

Napisano
  • Autor

Super : ), Dzięki Ci bardzo, po kilku przeróbkach będzie to co chciałem osiągnąć : D.

Napisano
  • Autor

Jeszcze raz witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, bo problem jest pewnie do rozwiązania w 30 sek, ale nie mam pojęcia jak : ). Chodzi o renderowanie, jak zmienić, żeby 3Dmax Renderował w Mental-reyu,a nie tym swoim? Kiedyś coś poklikałem i nie wiem jak to odwrócić. Jeszcze raz przepraszam za offtop.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.