arturskoczek Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 (edytowane) Witam serdeczenie, forum max3d.pl przeglądam od dłuższego czasu, dotąd jednak jako niezarejestrowany użytkownik... oto co popełniłem ostatnio, wiem ze porownując do niektórych osób tutaj, cienko, ale będę próbował dalej. Kolejne widoki w drodze, planuję też wersję wieczorną oświetlenia. pozdrawiam Artur Uploaded with ImageShack.us Edytowane 3 Grudzień 2010 przez arturskoczek
lukasjogabonito Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Nie znam się na exteriorach, ale jako postronna osoba mogę powiedzieć że miłe w odbiorze...Trawa na plaży troszkę odbiega od reszty, woda fajnie wyszła...
Stachu Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 jestem takiego samego zdania co lukasjogabonito. Wizka bardzo fajna, ale niestety z tą trawą coś nie tego. Domyślam się, że chodziło o takie źdźbła jak na wydmach, to powinno być raczej rzadsze, coś jak to? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bd/Dune_11.jpg
arturskoczek Napisano 22 Listopad 2010 Autor Napisano 22 Listopad 2010 dziekuje za odpowiedzi, macie racje, warto jeszcze nad tym popracować, w szczególności nad zielenią i materiałami, bo chyba mogłoby być lepiej. Czy mógłbym prosić o przeniesienie tematu do działu WIP albo porade jak tam to zamieścić? bo zakładać drugiego tematu chyba nie ma sensu.
prrrszalony Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Przeniosłem :) Sami możecie zmieniać chyba tylko nazwy tematów. Na przyszłość polecam odezwać się do kogoś z moderacji :) Zajmuje to chwilkę, ale nie zawsze można trafić na temat z taką prośbą :]
arturskoczek Napisano 23 Listopad 2010 Autor Napisano 23 Listopad 2010 dziekuje za przeniesienie tematu ;) teraz chyba troche lepiej? Uploaded with ImageShack.us
Stachu Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 wow teraz to od razu inaczej, lepiej! jeszcze nich inni się wypowiedzą ;)
arturskoczek Napisano 25 Listopad 2010 Autor Napisano 25 Listopad 2010 ok, tak w tym momencie wygląda trawa z drugiej strony hotelu, dalej z nią walczę, wiem że muszę mniejsze kępy zrobić przy krawężniku, ale ogólnie, jak wam się wydaje? Uploaded with ImageShack.us
Gość x-3 Napisano 25 Listopad 2010 Napisano 25 Listopad 2010 Ogólnie masz takie bloki trawy i dziwnie to wygląda, tak ją trochę bardziej rozstrzel. Widać też powtarzalność źdźbeł.
arturskoczek Napisano 26 Listopad 2010 Autor Napisano 26 Listopad 2010 (edytowane) wydaje mi się że teraz dużo lepiej, zmniejszyłem intensywność trawy, jej wysokość, zwiększyłem różnorodność Uploaded with ImageShack.us Edytowane 26 Listopad 2010 przez arturskoczek
bolitic Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 bo i jest dużo lepiej. Bardzo realnie, z tym że nudno - teraz w wizkach liczy się taki specyficzny klimat kolorystyczny, który jest trudniejszy do osiagnięcia w renderach przy oświelteniu dziennym. Ogólnie wyglada dośc fotorealnie tyle że amatorkso zarazem. Ale musze dodać że sam lepiej bym nie zrobił:)
arturskoczek Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 dziekuje wszystkim za uwagi jak do tej pory ;) cenne rzeczy mówicie :P taki mały up, jeden z elementów który będzie w ostatecznej wersji. Wiem ze trawa szybko sie urywa, ale ostateczne ujecie bedzie inne. Uploaded with ImageShack.us
arturskoczek Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 korzystając z tego że mogłem wyrenderować całość, a pracować nad projektem nie mogłem bo miałe inne zajęcie, postnowiłem wyprodukować taki oto render. Uwielbiam takie ujęcia z góry, wychodzą wszelkie niedoróbki, w tym przypadku, do wymiany pójdzie całe tło złożone z wysepek, drzew które są bitmapami... Uploaded with ImageShack.us
arturskoczek Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Napisano 10 Grudzień 2010 Zapraszam do galerii! http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=72742
Rekomendowane odpowiedzi