Gość Janusz_Kubala Napisano 22 Listopad 2010 Napisano 22 Listopad 2010 Witam. Nie jestem obeznany w temacie reactora ale postanowiłem zrobić sobie na początek małą scenę, w której ceglana ściana jest niszczona przez kulę. Mam z tym masę problemów, bo żaden tutorial nie pokazuje skal w jakich należy to robić. Stworzyłem więc standardowe cegły o rozmiarach 25x12x6,5cm ale ta ściana jest kompletnie niestabilna. Jeżeli użyję Havoca 1 to ściana zaczyna się zapadać jeśli użyję Col. Tolerance niskiego albo samoistnie eksploduje przy zbyt wysokim. Nie ma żadnej pośredniej wartości, która dawałaby zadowalające rezultaty. Przy użyciu Havoca 3 ściana najpierw chwieje się, a po uderzeniu przez obiekt zaczyna się rozpadać kompletnie nienaturalnie. Mógłby ktoś sprawdzić te ustawienia? Plik do sceny: http://www.januszkubala.pl/test.max
Gość Janusz_Kubala Napisano 23 Listopad 2010 Napisano 23 Listopad 2010 Fracture nie zachowywał się tak jak chciałem, ale na szczęście udało mi się znaleźć tutorial gdzie dało się zobaczyć skalę i wartości.
Rekomendowane odpowiedzi