Allucard Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 (edytowane) Witajcie długo tu nie byłem oj długo. Wchodzę wiec z małym projekcikiem a raczej modelem Kościoła w stylu Zbliżonym do Art Deco. Na zachętę dla samego siebie zażucam wstępne witraże :) oraz na razie zarysik planu :) konstrukcyjnego :) Edytowane 24 Listopad 2010 przez Allucard
Allucard Napisano 24 Listopad 2010 Autor Napisano 24 Listopad 2010 Dodaje 2 dzisiejsze rendery :) może ktoś coś napisze hihih Bok Środek Każda Konstruktywna krytyka mile widziana ps. Oczywiście pochwała tez mile widziana :)
Smoku Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 o teraz coś widać, wcześniej z tych rysunków nie zrozumiałem nic po za witrażami :P Zapowiada się fajnie, filary wyglądają ciekawie, ale póki co mało do krytykowania szczególnie przez kogoś nie znającego się na arch. Pozdro
asdaq Napisano 24 Listopad 2010 Napisano 24 Listopad 2010 Sugerowałbym albo porysować coś więcej, albo poszukać źródeł w necie. Albo jedno i drugie. Chyba, że masz coś czego nie pokazałeś, to wrzucaj. Grunt to wiedzieć co chcesz uzyskać, bo zaczynanie modelowania bez tego najczęściej prowadzi do zapętlenia się w projektowaniu i śmierci pomysłu w konwulsjach (been there, done that). Pozdrawiam, AQ
Allucard Napisano 26 Listopad 2010 Autor Napisano 26 Listopad 2010 Witajcie. Dziekuję za odpowiedzi :) oraz pozdrowienia dla nieśmiałych odwiedzających :) asdaq --> Przyznam że troszkę mnie przeraziłeś tym ostatnim stwierdzeniem "been there, done that" dało wiele do myślenia i od momentu twojego posta rozrysowawszy sobie większość zew. elementów w bardzo detalicznych zarysach których będę się trzymał jak mantry :) W związku z zarysami i kolejnymi odwiedzinami W kalkulatorze i kartce przeprojektowałem sam budynek [niewiele głównie wysokości i skale] sam szablon z głowy pozostał niezmienny :) Wrzucam rysunki Struktura boczna. Zarys Fasad Plan górny/Top rzut I jak mówiłem przeprojektowane wysokości. Oczywiście zapraszam do Opinii tych pochlebnych i tych nie pochlebnych ale konstruktywnych :)
Nowi Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 proporcje trochę kuleją, do nawy głównej dorobił bym jeszcze boczne, wtedy korpus był by trój albo pięcionawowy. Spore z tego bydle więc popatrz na proporcje Gotyckich Katedr
asdaq Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 nie mialo byc przerazajaco ;) ot luzna sugestia. moim zdaniem szkice sa ok, bo spelniaja swoja role: dzieki nim wiesz ze jakie rozmiary mam miec nawy, transept itd. Moze nie jest konieczne dokladne wymiarowanie, grunt to zlapac proporcje, ale to juz kwestia co komu pasuje. Co chcesz zmajstorowac? Tylko model i robisz go dla zabawy/nauki, czy final render (interior?, exterior?)? Pozdrawiam, p.s. przepraszam za brak polskich liter, ale tam gdzie to pisze nie mam do nich dostepu. Pozdrawiam, AQ
Rekomendowane odpowiedzi