palczak Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Witam... Probuje rozciac luk dwoma pionowymi plaszczyznami tak aby powstaly dwie niezalezne czesci. Probuje zastosowac modyfikator slice, niestety tnie mi wszystko co znajduje sie z prawej lub lewej strony luku. CZy jest jakas mozliwosc ograniczenia zasiegu Slice Plane ? Szczegoly na zalaczonym obrazku
Kubajaniak Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Jeśli to editable poly, to kliknij sobie prawym i użyj opcji quickslice, chyba że koniecznie chcesz tym modyfikatorem, to nie wiem go się używa.
rotgut Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 O ile dobrze zrozumiałem, co chcesz zrobić: Jeśli musisz już używać modyfikatora slice, to wybierasz w nim opję Split Mesh. Potem konwertujesz do Edit Poly albo używasz takiego modyfikatora.
palczak Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Napisano 10 Grudzień 2010 well... probuje opcje split mesh, potem nakladam modifikator edit poly i ..... jakos mi dalej wychodzi ze jest to caly obiekt, bez plaszczyzny podzialu cos pewnie robie nie tak
Rekomendowane odpowiedzi