hac Napisano 22 Kwiecień 2002 Share Napisano 22 Kwiecień 2002 mógłby mi ktoś w prostym i zrozumiałym języku wytłumaczyć co to jest hdri, z czym, jak, do czego..., byłbym bardzo dźwięczny :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczak Napisano 22 Kwiecień 2002 Share Napisano 22 Kwiecień 2002 hdri = high dynamic range image czyli przeciwienstwo ldri (jpg, bmp itd). od zwyklych obrazkow rozni sie tym, ze kazdy piksel oprocz (r,g,b) ma jeszcze skladowa e - energie. poczytaj poprzednie posty; juz to gdzies bylo glebiej opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŤVolvox�ť Napisano 22 Maj 2002 Share Napisano 22 Maj 2002 Moze ktos wreszcie napisac co to sa te pliki HDRI ???? Szukalem na forum i jedyne co znajdywalem to teksty w stylu: \"poszukaj se na forum\" :mad: Moze by tak w koncu ktos to wyjasnil! Ja mam modem i dlugie szukanie nie jest mozliwe. :( Jesli tu gdzies na forum znajduje sie takowy opis to niech go ktos wysle mi na e-mail ([email protected]) Z gory dzieki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŤVolvox�ť Napisano 24 Maj 2002 Share Napisano 24 Maj 2002 http://forum3d.kom-net.pl/f3dwork.php?id=14 Dla zainteresowanych HDRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi