NO*NAME Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 1. Czy ktoś mógłby być moim nauczycielem? Wiem że to głupie ale sobie nie radzę :-(. PLIZ szukam pomocy, jakby ktoś chciał... to piszcie na forum w tym poście :(. 2. Co wymodelować na początek (po miesiącu siedzenia w 3DSMAXIE)????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shahow Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 po miesiącu?? no sam niewiem. Niewiem czego sie czepiałeś na pocżatku, czy modelowania, czy texturing, a moze light?? Ja radze robić na poczatek jakies modele nie za bardzo skomplikowane. Co do nauczania to moge cie podszkolic (gg: 1301198), ale radze ci poznac podstawy jezeli nie znasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NO*NAME Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 CZepiałem się na początku modelowania ale uważam że prawie nic nie umiem. Ktoś jeszcze może być moim nauczycielem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 wedlug mnie nie liczy sie ile (dni??miesiecy??lat??) siedzisz na maxie mozesz siedziec 10lat i nic nie umiec a mozna siedziec 2 miechy i wymiatac(bezprzesady) zalezy czy znasz podstawy?? jak tak to chetnie zapraszam do dzialu tutoriale na max.pl (z ktorych sam sie uczylem) narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Co wymodelować?? Co tylko chcesz, liczy się dokładność, cierpliwość i systematyczność. Jak znasz angielski to możesz śmiało z3 razy przerobić maxowego helpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 modeluj sobie na pocztek takie rzeczy jak np bateria, dlugopis, myszke ale rob to bardzo dokladnie i stras sie sobie zapisywac problemy z ktorymi sie spotykasz a puzniej szukaj ich rozwiazania na forum tutaj napewno jest! tu jest prawie wszystko Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczeen Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 i nie zalamuj sie jak cos Ci nie wychodzi :) ja tam do tego nerwow nie mam ;) a tak ogolnie staraj sie myslec przy tym co robisz - wszystko ma byc zamierzone, a nie ze tak wyszlo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Wystarczy przyznać, że coś jest głupie i już staje sie mądre... może wszyscy będziemy sobie pomagać pzrez GG, forum bedzie świecić pustkami i je zlikwidują. Czytam praktycznie 80% postów na tym forum i znajduje w nich wiele bardzo ciekawych drobiazgów (np.: jak włączyć w viewporcie bitmape jako tło). Myślę, że prośby o pomoc na temat 3dmaxa poza forum zubożają je. Dobrze jest znaleźć na forum post pt. \"jak w maxie stworzyć jajko\" bo możliwości wiele mimo, że temat z pozoru błachy, gdyż można nauczyć sie przypadkiem rzeczy niezwykle ciekawych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noldomire Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Cóż, nawet gdybym bardzo chciał, to nie będę Twoim nauczycielem, do póki nie zamieścisz jakichś danych kontaktowych. Póki co Twój profil jest bardzo ubogi i nie zamieściłeś nawet swojego e-maila. Nie powinieneś się bać pisać o sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Heh, osobiście sam od kilku dni bawie się 3dsm, w sumię już dobre kilka dni bo czas na zabawe z tym programem mam raz w tygodniu ale już wakacje idą :P ... Sam wyskoczyłem na forum z podobnym pytaniem, robiłem sobie proste rzeczy i wielu mnie zniechęcało, i nadal to robią, ale się zaparłem ... od pewnego czasu robie tutki zarówno na max3d jak i na innych stronach, wiele razy miałem problem, np. pisało by zastosować jakąś opcje a nie bvardzo się orientowałem, F1 -> w 80% pomagał mi ale czasem stawałem (czemu ja piszę w czasie przeszłym :O, to mi się nadal przytrafia :( ), i nie móc czegoś zrobić zapisywałem plik i leciałem do innych tutków, ale w innych też były provlemy ale dowiedziałem się gdzie jest ta opcje co w poprzednim miałem zastosować ... z czasem miałem coś zrobić nie wiedziałem jak ... ale zrobiłem to samo tylko inaczej ... w sumie od pewnefo czasu stwierdzam że 3dsm to szczwany program, i od pewnego czasu zacząłem robić własny ... eee ... krajobraz który napewno na forum się znajdzie ... to tego programu trzeba mieć cierpliwości i samo zaparcia ... nie wiem dla czego, ja wole sam się uczyć :P ... czuje się wtedy lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoSMakeR Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 ja ci moge podpowiedziec co wymodelowac na poczatek .... najlepiej to co kazdy robil na poczatku czyli swoj pokoj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NO*NAME Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Pokój dla mnei strasznie trudny, a po za tym jak zrobiędwie zafki to już mi bęzie ciął MAX :( a tak wogóle to chętnych nauczycieli zapraszam na gg 2938643 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Tu już chyba ktoś pisał by przystać na prostych elementach: długopis, ołówek, opakowanie na płyte CD i coraz trudniejsze i do tego regularne robienie tutków czyni cuda :) ... NO*NAME: kiedyś się odezwe może raz coś wypocimy :P WuJeK: Nie wpadłem na to :P ... może zrobie swój, ale z najprostrzego punktu widzenia :) ... chodź wcześniej będe musiał zrobić kilka tutków bo nie bardzo wiem jak zrobić kilka elementów :( ... tutki są dobre na max3d! Zrobiłem kilka aż zobaczyłem tutka z wodą ... nie dałem rady ale wiedza z poprzednich pozwoliła mi zrobić po swojemu, co prawda nie jest taka ładna ale zła też nie jest. Dobra, dobra nie wiem jeszcze chyba najistotniejszego, mianowicie gdy narysuje obiekt własny za pomocą \"line\" nie mogę mu nadać materiału, dowiedziałem się ze oryginalne obiekty mają tak zwana mapę ... a własne nie mają i trzeba ją zrobić ... wiem że to jest skomplikowane i czy ktoś zna stronę gdzie mogę o tym poczytać, najlepiej PL chodź w j.ang nie pogardze. Dobra juz wiem ... dzięki DruG :) [Wyedytowany dnia 10-7-2004 > Huter] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi