Napisano 22 Grudzień 201014 l postaram sie opisac problem ale nie weim czy sie uda:P. Wiec mam postac w kadrze i wycialem ja z green screena no ale ma biale odblaski na butach. Jak bym chcial ja wrzucic w inna kompozycje to ewidentnie widac ze postac jest ze studia. Jak sie tego pozbyc. odblaski sa tez na oprawkach okularów. Jakies propozyje metod, efektow, pluginow?? z gory dzieki
Napisano 24 Grudzień 201014 l Wymaskować, i pokombinować z efektami na tym obszarze (levels/saturation/hue/etc etc etc) Ewentualnie Wziąć malutki kawełak buta obok odbicia, ale tam gdzie go nie ma, i spróbować to zakryć.
Napisano 24 Grudzień 201014 l Autor no maskowaniu solidem albo kawalkiem czegos innego juz myslalem ale to sie wiazalo by z trakowaniem. nie ma czegosc co by mi pobralo te biale pixele z kompozycji?? To by naprawde ratowalo zycie
Napisano 25 Grudzień 201014 l Autor Nie wzialem tego projektu niestety ze soba na swieta. Ale o co mi chodzi to o takie narzedzie ktore by znajdowalo wylacznie biale pixele i dawalo szanse ich modyfikacji(przyciemnienia). Mialem podobne zielone odblaski od greenscreena ale wyciadnalem to poprzez Hue/saturation, ale to tylko dziala na kolor a nie na biale pixele. Odblaski sa do zalatania recznie (zapowanie i tracowaniu lub animacja maski) jak pisales ale niekiedy takie cos sie mija z celem. Chcialby to zalatwic jakims narzedzie takiego typu jak opisalem.