Gość Kruszon71 Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 (edytowane) Mam pytanie Piszę prace inżynierską i muszę wykonać wizualizacje folwarku. I mam pytanie jak to dobrze zrobić?? I jak użyć rastru jak w ogóle będzie potrzebny ?? Pozdrawiam Edytowane 23 Grudzień 2010 przez Kruszon71
polka dot Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 jak to dobrze zrobić?? bardzo dobrze! temat wbrew pozorom jest bardzo obszerny a Ty zadałeś bardzo ogólnikowe pytanie. przedstaw więcej szczegółów i napisz z czym konkretnie masz problem - inaczej nikt nie będzie w stanie Ci pomóc pozdrawiam
Gość Kruszon71 Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 A no tak Chciałbym wiedzieć w jakim formacie powinien być zapisany raster , na którym będe pracował?? Czy muszę zainstalować dodatkową nakładkę np.maxell. I jakięs porady, które mogą się przydać. Pozdrawiam
mirach Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 mozesz rozwinąć co masz na mysli mowiac "raster" ?
Gość Kruszon71 Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 Chodzi mi o podkład mapowy mapę w sklai 1:1000 , na której znjaduje się teren objęty opracowaniem Czy inaczej to mozna zrobić??
mirach Napisano 23 Grudzień 2010 Napisano 23 Grudzień 2010 Jesli plany masz z jakiegos programu CADowskiego to max dobrze sobie radzi z importowaniem DWG. Jesli jedyne co masz to bitmape (jpg, png czy co tam jeszcze innego) to chyba pozostaje zrobic w maxie plane o odwpiednich rozmiarach i nalozyc na niego ten plan. Ale generalnie to tak jak polka dot napisal, musisz dawac konkretne przyklady i problemy, o tym jak robic wizualizacje w maxie mozna pare ksiazek napisac.
Gość Kruszon71 Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 Witam Mam pytanie Czy gotowy podkład w programie AutoCAD ( czyli obrys wszystkich budynków i działek) mogę przenieść do 3ds?? Jak trzeba to zrobić?? Pozdrawiam
mirach Napisano 30 Grudzień 2010 Napisano 30 Grudzień 2010 odpowiedz na to masz w pierwszym zdaniu mojego poprzedniego posta. Jesli plany masz z jakiegos programu CADowskiego to max dobrze sobie radzi z importowaniem DWG. wyeksportuj plany do formatu dwg, zaimportuj w maxie i po bolu.
Rekomendowane odpowiedzi