mirach Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Hej Mecze sie z tym problemem od ladnych paru godzin, pomyslalem ze moze ktos mial okazje spotkac sie z tym problemem. Mam zaimportowany z revita (przez 3d DWG) model z masą elementow. Czesc z nich jest pusta, jedyne co max o tym pisze to Block/Style Parent. Z jakiegos powodu max nie pozwala mi uzyc niektorych modyfikatorow na grupy zawierajace takie obiekty, wiec musze sie ich pozbyc. Jakis pomysl jak zaznaczyc wszystkie nieistniejace obiekty? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polacco Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 "Puste" bo nie mają geometrii? Wówczas można tak: for obj in objects do ( mesh = SnapshotAsMesh obj; if ((getNumVerts mesh) ==0) then SelectMore obj; ) Ewentualnie getNumVerts możesz zmienić na getNumFaces. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2010 (edytowane) Hej Dzieki za odpowiedz. Tez podejzewam ze maxscript powinien tu pomoc, niestety znam tylko podstawy. Niestety ten skrypt co podales zwraca blad: -- Error occurred in obj loop; filename: ; position: 76; line: 4 -- Frame: -- mesh: undefined -- obj: $Roofs -- No ""getnumfaces"" function for undefined edit: poszukalem i znalazlem zestaw skryptow, miedzy innymi szuka puste obiekty. http://3d-kstudio.com/scripts/trackscripts/#FixUtilities Edytowane 27 Grudzień 2010 przez mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2010 (edytowane) Hym, skrypt ktory znalazlem dziala, znalazl pare pustych obiektow, ale nadal mam w scenie Block/Style Parent ktore uniemozliwiaja mi wykonanie "Slice" na grupie obiektow. Edit: Ok, mom com chioł :) http://www.jonseagull.com/downloads.shtml#DWGCleanup Edytowane 27 Grudzień 2010 przez mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi