Napisano 4 Stycze艅 201114 l Witam, poszukuj臋 porz膮dnego tutoriala (mo偶e by膰 po angielsku), w kt贸rym pokazane jest jak stworzy膰 model (najlepiej low poly) dowolnego ptaka wraz z animacj膮 cia艂a (przede wszystkim chodzi o skrzyd艂a). Samo tworzenie modeli low poly nie sprawia mi wi臋kszych problem贸w i szczerze m贸wi膮c jest to moja ulubiona technika, lecz trudno艣膰 w przypadku modelu ptaka polega na tym, 偶e nie mam zielonego poj臋cia jak to zrobi膰, 偶eby skrzyd艂a nie by艂y "przyklejone" do korpusu i jak je porz膮dnie zanimowa膰. Je艣li chodzi o animacj臋 pi贸r, to nie musi by膰 dynamiczna i z grubsza zrobi si臋 to na teksturach. Model b臋dzie wykorzystany w grze komputerowej bazuj膮cej na silniku Source, dlatego te偶 tworz臋 wersj臋 low poly. Gdyby jednak takiego tutoriala nie uda艂o si臋 nikomu znale藕膰, to prosi艂bym bardzo o porady przede wszystkim od tego jak zrobi膰 oraz zanimowa膰 te skrzyd艂a oraz otwierany dzi贸b. Wiem, 偶e zwyk艂e ko艣ci si臋 do tego chyba za bardzo nie nadaj膮 ze wzgl臋du na cylindryczne pole oddzia艂ywania. Widzia艂em jednak par臋 screen贸w na kt贸rych ko艣ci by艂y prostok膮tne i nie mam poj臋cia jak co艣 takiego zrobi膰, a na pewno by艂oby to du偶o bardziej precyzyjne i przydatne. Z sam膮 animacj膮 w 3ds max mam znikome do艣wiadczenie, bo generalnie zajmuj臋 si臋 modelami statycznymi. Prosi艂bym o mo偶liwie najszybsz膮 pomoc/porady.
Napisano 5 Stycze艅 201114 l Autor To mo偶e chocia偶 kto艣 udzieli jakich艣 porad jak zrobi膰 skrzyd艂a? Jestem na prawd臋 bezsilny bo nie wiem jak si臋 zabra膰 za zanimowanie takiego modelu...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto