Napisano 9 Styczeń 201114 l Witam Mam problem. W vray dla rhino w opcjach materialu mam mozliwosc zaznaczenia czegos takiego czy w maxowym vrayu tez jest cos takiego ? Szukam szukam i znalezc nie moge :/
Napisano 15 Styczeń 201114 l Nie bardzo rozumiem co ma tytuł tematu do tej opcji... co ona daje jak ją zaznaczysz?
Napisano 15 Styczeń 201114 l Autor Przepraszam pewnie zle sie wyrazilem. Opcja ta daje mi mozliwosc pominiecia Boolean zachowujac w miare poprawny render. Kamien po lewej jest z wylaczona opcja, kamien po prawej z wlaczona.
Napisano 16 Styczeń 201114 l Żeby coś takiego uzyskać, i to jest jedyna opcja którą kojarzę, to klikasz na obiekt prawym przyciskiem (w przypadku sceny którą pokazałeś będzie to ten metal pod diamentami), wybierasz Object Properties, i odznaczasz ptaszek przy "Visible to Reflections/Refractions" Nie jest to więc tutaj opcja vray'a, a maxa. Pamiętaj jednak że w tym momencie cały obiekt nie będzie już widoczny w refrakcjach i refleksjach niczego innego, więc jest to niepoprawne fizycznie.