velopl Napisano 9 Styczeń 2011 Napisano 9 Styczeń 2011 Witam Mam problem. W vray dla rhino w opcjach materialu mam mozliwosc zaznaczenia czegos takiego czy w maxowym vrayu tez jest cos takiego ? Szukam szukam i znalezc nie moge :/
velopl Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Czyli rozumiem, ze nie ma czegos takiego ?
freqfreq Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Nie bardzo rozumiem co ma tytuł tematu do tej opcji... co ona daje jak ją zaznaczysz?
velopl Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Przepraszam pewnie zle sie wyrazilem. Opcja ta daje mi mozliwosc pominiecia Boolean zachowujac w miare poprawny render. Kamien po lewej jest z wylaczona opcja, kamien po prawej z wlaczona.
freqfreq Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Żeby coś takiego uzyskać, i to jest jedyna opcja którą kojarzę, to klikasz na obiekt prawym przyciskiem (w przypadku sceny którą pokazałeś będzie to ten metal pod diamentami), wybierasz Object Properties, i odznaczasz ptaszek przy "Visible to Reflections/Refractions" Nie jest to więc tutaj opcja vray'a, a maxa. Pamiętaj jednak że w tym momencie cały obiekt nie będzie już widoczny w refrakcjach i refleksjach niczego innego, więc jest to niepoprawne fizycznie.
Rekomendowane odpowiedzi