Napisano 11 Styczeń 201114 l Chciałem zapytać w tym temacie jak to jest z tymi printami. Mianowicie zacząłem sobie robić 2 model autka. Miałem nadzieję że wszystko będzie już gładko szło bo wiem już co i jak. Problem jest z blueprintami strasznie się nie zgadzają, nie mogłem ich względem siebie ustawić aby się ze sobą zgadzały. Niezgodność wynosi mniej-więcej pół grubości słupka przedniego na aucie. 2 razy zaczynałem wstawiając je od nowa. Na niektórych tutkach printy zgadzają się idealnie. Czy po prosty tak jest że jedne printy są dokładne a inne już mniej?? Często się wam tak zdarza? Jak sobie z tym radzić?
Napisano 11 Styczeń 201114 l Blueprinty w ogromnej większości przypadków (zwłaszcza te samochodowe), to praca różnych niezależnych ludzi. A więc nigdy nie miały styczności z rzeczywistymi rysunkami. Niezgodności, to ich drugie imię. Nawet gdy wyglądają rewelacyjnie na pierwszy rzut oka, to i tak zawsze okazuje się, że coś jest nie tak. Trzeba je weryfikować ze zdjęciami. Czasem wystarczy wyciągnąć "średnią" z kilku rzutów. Sposobów jest wiele.