dawid260 Napisano 12 Styczeń 2011 Share Napisano 12 Styczeń 2011 Witam wszystkich jak można sprawdzić jaki obiekt ma przypisany dany materiał np ze ściągniętego pliku a może z innej strony jaki materiał musi mieć lampa żeby przepuszczać oświetlenie z vray light sphere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikifak Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Nie wiem o co dokładnie ci chodzi. Aby sprawdzic jaki materiał ma dany obiekt wchodzisz w material editor i przyciskiem get material zaznaczasz wybrany obiekt. Materiał zostanie pobrany z obiektu i wstawiony w wybrany slot w material editor. Jeżeli pragniesz aby światło przenikało przez materiał musisz pobawić się z ustawieniami przezroczystości danej mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 13 Styczeń 2011 Share Napisano 13 Styczeń 2011 Ja to rozumiem, że chcesz zobaczyć, które obiekty mają dany materiał. Jeśli dobrze rozumiem, to można kliknąć na kulkę z danym materiałem prawym myszki, wybrać "select by Material" Jak wyskoczy okienko zaznaczania obiekty z danym materiałem będą już zaznaczone, więc wystarczy tylko kliknąć na dole "Select" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid260 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2011 Wielkie dzięki oba sposoby są świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi