Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie, proszę o podpowiedź, jak można usunąć wszystkie utworzone na obiektach approximationy :)

Z góry dziękuję :cool:

Edytowane przez Lowcst

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem o co bee? co takiego?chodzi o deformacje? to Delete history chyba w Edit

Napisano
  • Autor

Chodzi o to, że dajesz Window>Rendering Editors>Mental Rey>Approximatin Editor i nadajesz obiektom approximation tak, że przy redenowaniu w Metal Rey widać Subdivisions, a ja chciałbym tego się pozbyć :rolleyes:

PS. Sorry za mój angielski

Napisano
  • Autor

Niestety takie to proste nie jest :( Próbowałem i tego niby najszybszego (najprostszego) rozwiązania ale dalej to samo rdenuje z approximation :mad:

Napisano
  • Autor

Zerknąłem do mayki na sekundę dla pewnośći i nawet przy redenowaniu gdy mam ustawione subdiv. na 0 redenuje w subdiv. 2 :(

Napisano

Jak masz kilka obiektow to mozesz zanzaczyc jeden wejsc do AttributeEditor obiektu i zakladka Extra Attributes w tab pod nazwa u mnie psphereShape1.

Jezeli dalej jest przypisany ten aproximation do tego obiektu to w tym extra attributes powinienes mniec jego nazwe. Kopiuj nazwe wklej na gorze by zaznaczylo go i delete.

Napisano
  • Autor

Dzięki za cierpliwość i pomoc twoje wskazówki rozwiązały mój problem :)

Napisano

Wiem że problem już rozwiązany ale Unassign Ci nie działało, czy nie próbowałeś? Bo generalnie to tak się robi.

Napisano
  • Autor

Hmm a tak z ciekawości, gdzie to unassing znajdę ? U mnie tego nie widzę, dla ścisłości mam Maye 2008 jeśli mam to znaczenie,...

Napisano

Window->Rendering Editors->Mental Ray->Approximation editor otwiera Ci się okno aproksymacji. Teraz przy otwartym oknie zaznaczasz obiekt co powinien mieć jakąś aproksymację i jak ją ma to włączy Ci się przycisk unassign. Klikasz go i po sprawie.

Napisano
  • Autor

Niestety u mnie takiego przycisku nie mam, po mimo tego że robię tak jak napisałeś:( szkoda bo czasem by się przydał :)