Lowcst Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) Witam serdecznie, proszę o podpowiedź, jak można usunąć wszystkie utworzone na obiektach approximationy :) Z góry dziękuję :cool: Edytowane 15 Styczeń 2011 przez Lowcst
guru Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 nie wiem o co bee? co takiego?chodzi o deformacje? to Delete history chyba w Edit
Lowcst Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Chodzi o to, że dajesz Window>Rendering Editors>Mental Rey>Approximatin Editor i nadajesz obiektom approximation tak, że przy redenowaniu w Metal Rey widać Subdivisions, a ja chciałbym tego się pozbyć :rolleyes: PS. Sorry za mój angielski
Lowcst Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Niestety takie to proste nie jest :( Próbowałem i tego niby najszybszego (najprostszego) rozwiązania ale dalej to samo rdenuje z approximation :mad:
Lowcst Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Zerknąłem do mayki na sekundę dla pewnośći i nawet przy redenowaniu gdy mam ustawione subdiv. na 0 redenuje w subdiv. 2 :(
guru Napisano 15 Styczeń 2011 Napisano 15 Styczeń 2011 Jak masz kilka obiektow to mozesz zanzaczyc jeden wejsc do AttributeEditor obiektu i zakladka Extra Attributes w tab pod nazwa u mnie psphereShape1. Jezeli dalej jest przypisany ten aproximation do tego obiektu to w tym extra attributes powinienes mniec jego nazwe. Kopiuj nazwe wklej na gorze by zaznaczylo go i delete.
Lowcst Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Dzięki za cierpliwość i pomoc twoje wskazówki rozwiązały mój problem :)
beny Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Wiem że problem już rozwiązany ale Unassign Ci nie działało, czy nie próbowałeś? Bo generalnie to tak się robi.
Lowcst Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Hmm a tak z ciekawości, gdzie to unassing znajdę ? U mnie tego nie widzę, dla ścisłości mam Maye 2008 jeśli mam to znaczenie,...
beny Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Window->Rendering Editors->Mental Ray->Approximation editor otwiera Ci się okno aproksymacji. Teraz przy otwartym oknie zaznaczasz obiekt co powinien mieć jakąś aproksymację i jak ją ma to włączy Ci się przycisk unassign. Klikasz go i po sprawie.
Lowcst Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Napisano 27 Styczeń 2011 Niestety u mnie takiego przycisku nie mam, po mimo tego że robię tak jak napisałeś:( szkoda bo czasem by się przydał :)
Rekomendowane odpowiedzi