Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie, proszę o podpowiedź, jak można usunąć wszystkie utworzone na obiektach approximationy :)

Z góry dziękuję :cool:

Edytowane przez Lowcst

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wiem o co bee? co takiego?chodzi o deformacje? to Delete history chyba w Edit

Napisano
  • Autor

Chodzi o to, że dajesz Window>Rendering Editors>Mental Rey>Approximatin Editor i nadajesz obiektom approximation tak, że przy redenowaniu w Metal Rey widać Subdivisions, a ja chciałbym tego się pozbyć :rolleyes:

PS. Sorry za mój angielski

Napisano
  • Autor

Niestety takie to proste nie jest :( Próbowałem i tego niby najszybszego (najprostszego) rozwiązania ale dalej to samo rdenuje z approximation :mad:

Napisano
  • Autor

Zerknąłem do mayki na sekundę dla pewnośći i nawet przy redenowaniu gdy mam ustawione subdiv. na 0 redenuje w subdiv. 2 :(

Napisano

Jak masz kilka obiektow to mozesz zanzaczyc jeden wejsc do AttributeEditor obiektu i zakladka Extra Attributes w tab pod nazwa u mnie psphereShape1.

Jezeli dalej jest przypisany ten aproximation do tego obiektu to w tym extra attributes powinienes mniec jego nazwe. Kopiuj nazwe wklej na gorze by zaznaczylo go i delete.

Napisano
  • Autor

Dzięki za cierpliwość i pomoc twoje wskazówki rozwiązały mój problem :)

Napisano

Wiem że problem już rozwiązany ale Unassign Ci nie działało, czy nie próbowałeś? Bo generalnie to tak się robi.

Napisano
  • Autor

Hmm a tak z ciekawości, gdzie to unassing znajdę ? U mnie tego nie widzę, dla ścisłości mam Maye 2008 jeśli mam to znaczenie,...

Napisano

Window->Rendering Editors->Mental Ray->Approximation editor otwiera Ci się okno aproksymacji. Teraz przy otwartym oknie zaznaczasz obiekt co powinien mieć jakąś aproksymację i jak ją ma to włączy Ci się przycisk unassign. Klikasz go i po sprawie.

Napisano
  • Autor

Niestety u mnie takiego przycisku nie mam, po mimo tego że robię tak jak napisałeś:( szkoda bo czasem by się przydał :)