Napisano 19 Styczeń 201114 l Witam, Zrobiłem kilka wzorków w maxie przy pomocy splineów. Właściwie to większość wierzchołków na tych liniach jest typu bezier. I teraz moje pytanie :) Jak to wyeksportować do autocada żeby linie miały tyle samo wierzchołków co w maxie i wyglądały tak samo? Normalnie po eksporcie na krzywych powstaje dużo wierzchołków/punktów tak jak to widać na obrazku niżej. U góry jest spline edytowany w maxie a na dole ten sam spline wyeksportowany do formatu dwg lub dxf i zaimportowany do maxa: Niestety nie mam autocada ale wiem że tam wygląda to tak samo jak na obrazku dolnym. Czy jest możliwość przerzucenia tego do autocada z zachowaniem kształtu i ilości vertexów jak na tym górnym obrazku? Może być jakoś na około byle by się udało :) Ostatecznie ratuje mnie też samo zmniejszenie ilości vertexów( z zachowaniem kształtu linii oczywiście) gdyż to wszystko leci do jakiegoś programu od wycinarki laserowej a układanie projektów składających się z tak dużej ilości vertexów/punktów jest bardzo utrudnione i czasochłonne. Wszelkie pomysły mile widziane, ja się na autocadzie praktycznie wcale nie znam :) Pozdro. Edytowane 19 Styczeń 201114 l przez Tomala