Napisano 19 Styczeń 201114 l Witajcie jestem tu nowy i mam problem uczę się 3ds max'a zaledwie miesiąc i mam irytujący mnie problem a mianowicie mam boxa nazwijmy go przykładowo box1 i box'a2 w tym pierwszym wycinam otwór tym drugim w tym przypadku box2 do tego używam funkcji boolean. Ale po chwili zmieniam decyzję robię sobie box'a3 i nakładam go na box'a1 i robię attach w miejscu gdzie było wycięcie, i już go tam nie ma logiczne. I teraz moje pytanie co zrobić albo jakich funkcji w programie użyć żeby jak zrobię box'a4 i zechcę jednak wyciąć tam otwór ale np.przesunięty o np. 1 cm ale będzie nachodził na wcześniejsze modyfikacje nie robiło mi się że box1 jest "pusty" w środku. Za odpowiedzi dziękuję mam nadzieję że zrozumieliście mnie o co mi chodzi.
Napisano 19 Styczeń 201114 l Na początek nauki przyda ci się taka zasada: NIE UŻYWAJ BOLEANA Modeluj polymodelingiem.
Napisano 20 Styczeń 201114 l Autor rozumiem w takim razie jak to odpowiednio robić lub jakich funkcji do tego używać?
Napisano 20 Styczeń 201114 l Kliknij obiekt prawym, daj Convert do Editable Poly, a potem używasz extrude, move, connect, chamfer, cut itd... http://www.youtube.com/results?search_query=podstawy%20poly%20modelingu&search=Search&sa=X&oi=spell&resnum=0&spell=1