Pan P Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Właśnie skończyłem modelować samochód i teraz pora na texturowanie. Mam tu kilka problemów (3d max, vray): 1.Chcę dać napis, logo bądź cokolwiek na samochód. Używam Vrayblend. Ale nie wiem, w które miejsce na samochodzie mi to wrzuci. Użycie UVW Map niewiele tu pomaga, bo na podglądzie i tak tego nie widać (samochód cały czarny, jak zresztą na większości materiałów z reflection w Vray). Mogę użyć UVW wrap, ale za dużo czasu schodzi, wolałbym UVW map. RT render na maxie 2009, vray 2 nie wiem czemu mi nie działa (albo nie wiem, jak się załącza). Znalazłem sposób, jak to obejść. Kopiuje mape z przygotowanego vrayblend do zwykłego slota i wrzucam na samochód. teraz daje uvw map. ustawiam. na koniec znowu przypisuje vrayblend do samochodu i gotowe. Znacie jakieś inne sposoby, jak to ustawić ? 2. Co w przypadku, gdy na samochód chcę dodać kilka różnych elementów (napisów czy naklejek) ? Czy tutaj jedynym wyjściem jest uvw wrap ? Z góry dzięki za odpowiedź i porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi