Skocz do zawartości

Dopasowywanie blueprintów.

Flappy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dwukrotnie zdarzyło mi się że w trakcie modelowania zorientowałem się że blueprinty do siebie nie pasują. (Jeden rzut był np. za wysoki, albo za wąski itp.) Czy macie jakieś metody na sprawdzanie czy blueprinty pasują do siebie albo jakiegoś późniejszego ich dopasowywania?

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Jeden rzut był np. za wysoki, albo za wąski itp.) Czy macie jakieś metody na sprawdzanie czy blueprinty pasują do siebie albo jakiegoś późniejszego ich dopasowywania?

obnizyc, rozszerzyc.

Bardzo zadko blueprinty pokrywaja sie w 100%.

BP z sieci generalnie często do siebie nie pasują bo są robione amatorsko. Ale ja robie sobie boxa, dopasowuje go do jednego rzutu, potem do drugiego, a 3 i 4 rzut dopasowuje do boxa.

Edit : hehe sorki Mirach, wyścig odpowiedzi :P

Każde plany zawierają jakiś błąd, tylko profesjonalne zawierają ich mniej niż amatorskie.

Ściągnij książkę ze strony, którą umieściłem w podpisie pod tym postem. Znajdziesz tam dwa rozdziały - jednen na początku, a drugi (zaawansowany) - w części Dodatki, w któej pokazuję jak weryfikować i poprawiać plany samolotu

(Dwadzieścia lat temu sam kreśliłem plany modelarskie, wiec znam sprawę z obydwu stron. I wtedy nie nazywały się blueprintami. Komu przeszkadzało krótkie, poręczne słowo "plan", "plany" (samolotu, czołgu, statku...)?)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności