Amok Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 MAX przycina mimo ze komp jest naprawdę mocny Dual Xeon i 24 giga ram GF 580 vindows 7 wszystko orginał , scena którą obrabiałem na laptopie zamula jak diabli w wievportach obraca obiekty płynnie po czym staje 15 sekund obciąża procesor na 100% i puszcza . Podobny problem jest przy nagrywaniu sceny na dysk , nagrywa około minuty scene 140 MG , otwiera w 3 sekundy. Znalazłem taki skrypt z tej strony podobno odmula maxa http://forums.cgarchitect.com/61106-long-saving-time-3ds-max.html ale nie chce też działać ten skrypt pisze ze nie rozpoznaje tej komendy "Max_MotionClip_Manager " while (numNoteTRacks TrackViewNodes.Max_MotionClip_Manager > 0) do deleteNoteTrack TrackViewNodes.Max_MotionClip_Manager (getNoteTrack TrackViewNodes.Max_MotionClip_Manager 1) Wcześniej pracowałem na max 9 i byłem szczęśliwym człowiekiem ( windows 64)
Orangegraphics Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 może poszukaj jakiegoś service packa od autodesku?
Amok Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 na laptopie z win 7 , i tym samym maxem zasuwa ale wersja angielska systemu
tweety Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 taki myk, wejdź w tryb expert mode i zobacz czy dzieje się tak samo. jak nie, to zostaje ci tylko expert. ponoćjest jakiś bug z tym nowym szarym paskiem na górze w maksie (tam gdzie kiedyśbyło file, edit etc) i nie współpracuje to dobrze z directxem. mam tak samo tyle, że w 2011. pokazuje 200 fps a obracanie i poruszanie się w maksie to jakieś10-15 fps. wejście w expert mode to wybawienie :)
jefim Napisano 29 Styczeń 2011 Napisano 29 Styczeń 2011 Ja próbowałem pracować na 2011, jednak szybko powróciłem do wersji 2009. Strasznie powolny interface, Jak otwieram map editor to lag na 2-3 sec. Strasznie to irytujące. Mimo poinstalowanych wszystkich updatów.
Amok Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Napisano 29 Styczeń 2011 wesji 2011 nawet sie nie tykam , dla mnie ideał to wersja 9 , uruchamia sie bardzo szybko i jest stabilna jak diabli , ale nowy soft nie działa już z nią (pluginy ) MAx 2010 na laptopie działa pod win 7 bardzo dobrze obracam duże sceny na karcie ATI , na 10 razy szybszym kompie z GTX 580 tnie , jest to frustrujące jak diabli bo oczekiwałem szału... myślę ze problem leży gdzieś indziej
Rekomendowane odpowiedzi