mnowak35 Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Witam Proszę o pomoc. Koledzy, nie mam zielonego pojęcia jak zrobić materiał na firankę. Proszę o jakieś podpowiedzi. Próbowałem różne materiały ale kiepsko wychodzi. Pozdrawiam Max 11
kotisded Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Musisz zrobic to na alfie- czyli. Wziąć skądś zdjęcie firanki i obrobić w fotosklepie tak aby nici miały kolor biały, a reszta czarny, tym sposobem uzyskasz przezroczystość. Aplikujesz taka mape do transparency i powinno hulać.
MariushO Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 kotisded dobrze mowi ale nie zapomnij tej samej mapy dodac do kanalu specular reflectons bo moga ci jaja wychodzic przy ostrym oswietleniu
mnowak35 Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Napisano 27 Styczeń 2011 Witam Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Nie bardzo kumam fotoszopa. Jako materiał na firankę myślałem raczej o jakimś materiale któremu nadał bym półprzeźroczystość coś jakby mleczne szkło. Mógłbym wtedy ustawić satysfakcjonującą mnie półprzeźroczystość. Nie potrzebuję firanki która miała by jakiś wzór a raczej taką jak napisałem mleczną półprzeźroczystość. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł lub tutka proszę o info. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi