Napisano 26 Styczeń 201114 l Witam Proszę o pomoc. Koledzy, nie mam zielonego pojęcia jak zrobić materiał na firankę. Proszę o jakieś podpowiedzi. Próbowałem różne materiały ale kiepsko wychodzi. Pozdrawiam Max 11
Napisano 27 Styczeń 201114 l Musisz zrobic to na alfie- czyli. Wziąć skądś zdjęcie firanki i obrobić w fotosklepie tak aby nici miały kolor biały, a reszta czarny, tym sposobem uzyskasz przezroczystość. Aplikujesz taka mape do transparency i powinno hulać.
Napisano 27 Styczeń 201114 l kotisded dobrze mowi ale nie zapomnij tej samej mapy dodac do kanalu specular reflectons bo moga ci jaja wychodzic przy ostrym oswietleniu
Napisano 27 Styczeń 201114 l Autor Witam Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Nie bardzo kumam fotoszopa. Jako materiał na firankę myślałem raczej o jakimś materiale któremu nadał bym półprzeźroczystość coś jakby mleczne szkło. Mógłbym wtedy ustawić satysfakcjonującą mnie półprzeźroczystość. Nie potrzebuję firanki która miała by jakiś wzór a raczej taką jak napisałem mleczną półprzeźroczystość. Gdyby ktoś miał jakiś pomysł lub tutka proszę o info. Pozdrawiam