zuuraaw Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Witam. Niestety ale znowu jestem zmuszony prosić o Waszą pomoc... Mam jakis dziwny błąd podczas pracy nad plikiem.. Po otwarciu projektu wszystko działa ok przez jakies 30sek max 1min. Po przesunięciu obiektu w "viewporcie" (obrót kwadratem znajdującym sie po prawej stronie na górze każdego okienka) max sie zatrzymuje i wywala mi błąd: Zauwazylem, że dzieje się tak po wcześniejszym ukryciu kilku elementów z pliku (hide selected) lub ich pokazaniu. Patrze na monitoring zasobów: procek ok, pamięć również ale dziwne jest to, że 1 dysk nie jest w ogole używany, a 2gi ma prawie caly czas "zuzycie" w 100%... Za kazdym razem jak dysk zaczyna "głośniej pracować" (słychać przez obudowę) to max wywala właśnie ten błąd.. Może tu tkwi problem...? Co mogę z tym zrobić... :( ??? Robilem re-instal maxa oraz nowych sterownikow do grafiki i nic nie pomaga :// Jakieś pomysły?? dodam, ze pracuje na maxie 2009
freqfreq Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 (edytowane) Max 2009 wprost UWIELBIA się wywalać przy ruchu czegoś w viewporcie lub samego viewportu. Był to jeden i jedyny powód, dla którego przesiedliśmy się w firmie na 2011. Jednym się oczywiście krzaczy częściej, innym rzadziej, nie wiem od czego to zależy i nie wnikam. Fakt faktem że tam gdzie 2009 już wywalał pokazany przez ciebie błąd, 2011 ani się nie zająknie. Edytowane 27 Styczeń 2011 przez freqfreq
zuuraaw Napisano 27 Styczeń 2011 Autor Napisano 27 Styczeń 2011 freqfreq dzieki za info :) problem w tym, że mam licencję tylko na 2009 i 2010 i własnie na którymś z nich musze dokończyć projekt ;/ jutro sprawdzę czy problem się powtarza na 2010.. ;/ tak na marginesie nie próbowaliście instalować jakiś patch-ów lub dodatków które mogłyby pomóc? Pracowałeś może na 2010? Pokazywał sie też taki błąd...?
Rekomendowane odpowiedzi