Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Niestety ale znowu jestem zmuszony prosić o Waszą pomoc... Mam jakis dziwny błąd podczas pracy nad plikiem.. Po otwarciu projektu wszystko działa ok przez jakies 30sek max 1min. Po przesunięciu obiektu w "viewporcie" (obrót kwadratem znajdującym sie po prawej stronie na górze każdego okienka) max sie zatrzymuje i wywala mi błąd:

bladsj.jpg

Zauwazylem, że dzieje się tak po wcześniejszym ukryciu kilku elementów z pliku (hide selected) lub ich pokazaniu. Patrze na monitoring zasobów: procek ok, pamięć również ale dziwne jest to, że 1 dysk nie jest w ogole używany, a 2gi ma prawie caly czas "zuzycie" w 100%... Za kazdym razem jak dysk zaczyna "głośniej pracować" (słychać przez obudowę) to max wywala właśnie ten błąd.. Może tu tkwi problem...?

Co mogę z tym zrobić... :( ??? Robilem re-instal maxa oraz nowych sterownikow do grafiki i nic nie pomaga :// Jakieś pomysły??

dodam, ze pracuje na maxie 2009

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Max 2009 wprost UWIELBIA się wywalać przy ruchu czegoś w viewporcie lub samego viewportu. Był to jeden i jedyny powód, dla którego przesiedliśmy się w firmie na 2011.

Jednym się oczywiście krzaczy częściej, innym rzadziej, nie wiem od czego to zależy i nie wnikam. Fakt faktem że tam gdzie 2009 już wywalał pokazany przez ciebie błąd, 2011 ani się nie zająknie.

Edytowane przez freqfreq
Napisano

freqfreq dzieki za info :) problem w tym, że mam licencję tylko na 2009 i 2010 i własnie na którymś z nich musze dokończyć projekt ;/ jutro sprawdzę czy problem się powtarza na 2010.. ;/

tak na marginesie nie próbowaliście instalować jakiś patch-ów lub dodatków które mogłyby pomóc? Pracowałeś może na 2010? Pokazywał sie też taki błąd...?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności