Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam ;) Mam problemik którego od kilku dni nie jestem w stanie pokonać a nie znalazłem rozwiązania, które by mi w czymkolwiek pomogło. Problemik ów przedstawia sie następująco :

Jest sobie domowa sieć z trzema kompami, (moje dwa i jeden brata) moje kompy to stacjonarki gdzie: 1 (dla uproszczenia będą cyferki) to normalny kop na którym śmigam, a 2 to farma ( o ile można tak nazwać jeden stary komp) i teraz tak: 1 łączy się z siecią poprzez wi-fi, a 2 jest połączony z 1 przez lan, a dokladnie skrętką Cross, 1 widzi 2 i wzajemnie, a problem pojawia sie przy samej chęci wrzucenia np animacji do renderowania: odpalam Backburner Manager na 1, i serwer na 2 , serwer sie ładnie wita z managerem i jest cacy, nastepnie odpalam serwer na 1 i on takze sie wita ladnie z managerem i niby tez jest cacy ale jak zapodaje render i odpala sie to magiczne okienko to przy połączeniu z managerem jest widoczny tylko 2 i nie da sie wyslac animacji naraz na 1 i 2, napomnę jeszcze ze jak włączę "monitor" to monitor widzi i 1 i2 z czego 2 pracuje nad animacją a 1 jest w oczekiwaniu.

Teraz moje pytanko WHYYYY :( co jest nie tak, czy to przez to ze manager wyłapuje 2 połączenia z różnych sieciówek? czy zwyczajnie sie nie da w ten sposób uruchomić renderingu na obu kompach?

• Wyświetleń 717
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi