Piotra Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Witam, zastanawiam się czy istnieje jakaś forma ułatwienia sobie pracy w 3ds max, chodzi mi o skrypt, funkcje lub jakiś plugin. Problem w tym że czasem mam do wykonania domek drewniany z desek, tych desek czasem jest ze 300 sztuk w jednym modelu, model pochodzi z Inventora. Wszystkie deski wymagają podobnego zabiegu, należy nałożyć UVW map, zazwyczaj taki sam dla wszystkich, dodatkowo losowa teksture, np jedna z 10 i już. Nic skomplikowanego a zajmuje naprawdę dużo czasu, jeśli znacie jakąś formę przyspieszenia tej pracy byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 polecam http://www.cg-source.com/floorgenerator.php prosty w obsłudze, szybki i nigdy mi nie wywalił maxa (2011), dostępny za free po zalogowaniu się na stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotra Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2011 dzięki wielkie, spróbuję, mam nadzieję ze z 2010 wersja 3dsmax tez zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Jest skrypt Instance-o-matic, który tworzy z takich samych obiektów instancje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotra Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2011 no ten floor generator jest fajny, tylko nie działa z mental ray, szkoda bo prosty i fajny programik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotra Napisano 1 Luty 2011 Autor Share Napisano 1 Luty 2011 Witam, ponawiam temat, czy znacie jakiś inny plugin podobny do floor generator który współpracuje z mental ray, to by mi ułatwiło prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi