Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym zrobić animacje przewodu.Cos w stylu ruszam wtyczka a cały kabel za nią podąża. nie wiem jak się za to zabrać. generalnie to użyłem krzywej(bez bevel depth pojedyncze werteksy) przekonwertowałem ją na mesh i użyłem jako cloth. Dla obydwu końców dałem odpowiednią wage a do jednego z nich dodałem hook i empty. empty jest childem modelu wtyczki. Włączyłem pinnig of cloth.generalnie efekt ujdzie tylko jeżeli chciałbym aby przewód miał jakaś grubość co jest w miarę logiczne to przy symylacji cloth wychodzi mi to co wychodzi zawsze przy czymś takim.W sumie przed chwila przyszło mi do głowy żeby dla curve dać odpowiednio mały bevel tak aby przekrojem był kwadrat wówczas zabawa parametrami z panelu cloth dałaby zadawalające efekty. Tylko w życiu nie widziałem kabla o kwadratowym przekroju. Czy mógłbym wypalić? normal map (jestem początkujący nie wiem czy to co pisze jest w miarę logiczne) na tym przewodzie tak żeby przekrój wygadał na normalny w założeniu że będzie się on rozciągał? Może jest inny sposób a ja niepotrzebnie kombinuje. z góry dziękuje za odpowiedź:)

• Odpowiedzi 0
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days