Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam bardzo dziwny problem z monitorem, pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Otóż mam monitor NEC LCD22WV. Problem polega na tym, że tak jakby obraz się szarpał w poziomie... Tzn piksele się przesuwają w poziomie w lewo co daje efekt poszarpanego obrazu. Ciężko mi jest to opisać więc dodam zdjęcie na którym ten problem widać:

qwerte.th.jpg

Do tej pory radziłem sobie kręcąc kablem od monitora tuż przy filtrze(te zgrubienie na kablu przy wtyczce) ale w ten sposób zepsułem już 3 kable... Piksele te skaczą bardzo szybko co mnie wkurza i chciałbym się dowiedzieć czy może Wy też mieliście taki problem lub też macie jakieś rady.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 942
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak "krecenie kablem" pomagalo tzn. ze masz silne zaklocenia w poblizu monitora. Czy w bezposrednim sasiedztwie monitora nie trzymasz czasem jakis urzadzen ? np. glosniki? lub kabel nie styka sie z innym zrodlem zasilania?

Napisano

tez sadze ze masz problem z kablem, moze warto zainwestowac w jakis pozadnie ekranowany? ale przedewszystkim sprawdz to co Predator pisze.

Napisano
  • Autor

Pasowało źródło zasilania ale kabel go nijak nie dotyka - idzie koło całkiem pokaźnej zbitki kabli przy przedłużaczu. Poprowadziłem kabel inaczej i faktycznie zakłócenia znikły :D Dzięki i oczywiście serduszka poleciały :)

Napisano

jakies lipne rdzenie ferytowe masz na tym kablu mozna kupic wieksze i uczepic na kabel